• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Araçlar depoda paralar repoda

Yeniakit Publisher
2015-05-28 07:57:00 - 2015-05-28 07:57:33
Araçlar depoda paralar repoda

Akit’in dün sürmanşetten verdiği “78 trilyon nerede?” başlıklı haber HDP’yi panikletti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen cevapta, 78 trilyon liranın bir kısmı ile belediyeye araç alındığı, kalan kısmının ise bankada tutulduğu bildirildi. HDP’nin kamuoyunu tatmin etmeyen bu açıklaması, “Diyarbakır çöpten geçilmiyor. Halka hizmet yok. Araçlar depolarda çürürken, paralar da repoda tutuluyor” yorumlarına yol açtı.

UĞUR KAĞAN ATABEY / ANKARA - Yeni Akit’in dün sürmanşetten verdiği “78 trilyon nerede” başlıklı haberi HDP’yi fena panikletti. HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 muhasebe kayıtlarında görünen 78 trilyonluk açığın nerede olduğu sorusuna haberimiz yayınlandıktan sonra cevap veren belediye, daha büyük bir skandala imza attı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak imzasıyla Akit’e gönderilen cevapta “Meclise de sunulduğu üzere Büyükşehir Belediyemizin 2014 yılı bütçe geliri 390.296.925,20 TL, bütçe gideri ise 312.810.764,20 TL’dir. Arada kayıp olduğu iddia edilen 77.426.160,15 TL ise gelirimizdir ve kurumun banka hesabında tutulmaktadır” ifadeleri, “Diyarbakır’da yapılacak hizmet kalmamış da 78 trilyon para artırılıp o yüzden mi bankaya yatırılmış” yorumlarına neden oldu. Kayıp 78 trilyon iddialarının sahibi AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve vekil adayı Oya Eronat, HDP’li Diyarbakır Belediyesi’nin cevabının tam bir skandal olduğuna dikkat çekerek, “Devletin belediyelere verdiği para bankalara para kazandırması için değil, halka hizmet etmesi içindir. Diyarbakır sokakları pislikten geçilmezken belediyenin vatandaşa hizmet etmek için kullanması gereken parayı bankada tutması tam bir rezalet örneğidir. Birçok belediye tahsis edilen parayı yıl dolmadan bitirip borçlanarak vatandaşına hizmet götürürken, bunların bankalara para kazandırması hizmet anlayışlarını çok net ortaya koyuyor” diye konuştu.

HANGİ BANKADA OLDUĞUNU AÇIKLASINLAR

“Adeta ‘Diyarbakır’ın para harcanacak bir eksiği kalmadı, bu parayı milletin hizmetine kullanamadık, biz de bankaya faize yatırdık’ diyorlar” diyen Eronat, “Böyle özrü kabahatinden büyük bir açıklama olabilir mi? Eğer o para bankadaysa dekontuyla birlikte hangi bankada olduğunu açıklasınlar. CHP’nin bankasına mı, yoksa paralel yapının bankasına mı yatırmışlar çıkıp açıklasınlar. Diyarbakırlının hizmetinde kullanmaları gereken parayı hangi hakla ve hangi amaçla bankaya yatırdılar bunun hesabını vermelidirler” şeklinde konuştu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın günlerdir Diyanet İşleri Başkanının makam aracını diline doladığını da vurgulayan Eronat, “Sayın Demirtaş’a sormak isterim. Hani makam arabalarını satıp millete hizmet için kullanacaklardı. Siz, önce milletin hizmetine tahsis edilen parayı bankaya yatırmak yerine hizmete dönüştürmeyi öğrenin. 78 trilyon kaç makam aracı ediyor, 230 makam aracı satın alacak o 78 trilyonu bankada bekletmek yerine belediyeye temizlik aracı alıp da pislikten geçilmeyen sokakları pırıl pırıl yapsalardı. Bunlar laf üretmekten ve hizmet üretenlere çamur atmaktan başka bir iş bilmezler” dedi.

BEM-BİR-SEN: GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan; Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Şube Başkanı İbrahim Gökdemir, “16 yıldır belediyecilik yaptığını sananların gerçek yüzleri ortaya çıkmış, şapka düşmüş ve kel görünmüştür” sözleriyle tepki gösterdi.

DEMİRTAŞ SUSKUN

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kayıp 78 trilyonunu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da sorduk. Demirtaş’a mail yoluyla ilettiğimiz metinde şu sorular yöneltildi:

“1- HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 kesin hesap tablosundaki gelirleri 390 milyon lira, giderleri ise 312 milyon lira olarak kayıtlara geçti. Aradaki 78 milyon liralık fark nerede? Bankaya yatırıldı ise hangi bankaya ya da bankalara yatırılmıştır?
2- Diyarbakır’da görüştüğümüz vatandaşlar, Diyarbakır’ın belediyecilik anlamında çok geride olduğunu düşünüyor, belediye bütçesinin örgütlere gittiğine inanan çok sayıda vatandaş da var. HDP’li belediyelerin belediyecilik anlamında bu kadar başarısız olmasını neye bağlıyorsunuz?”
Sorularımıza HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan cevap gelmedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23