• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte AÖF final tarihi

Yeniakit Publisher
2016-12-06 20:36:00 - 2016-12-06 20:37:38
AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte AÖF final tarihi

Güz dönemi AÖF sınav sonuçlarına dair bir açıklamanın olmaması, Açıköğretim öğrencilerini meraklandırmaya devam ediyor. Peki, final tarihi yakın mı? Sonuçlar ne zaman açıklanır? İşte, AÖF sonuçlarında son durum ve bu yılki takvime göre final tarihi!

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri,  AÖF sınav sonuçları için Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesini aşındırmaya devam ediyor. Özellikle 4 yanlışın 1 doğruyu götürecek olması nedeniyle tedirgin olan öğrenciler, Açıköğretim Fakültesi sonuçlarına dair her ayrıntıyı incelerken final tarihlerini de sorgulamayı ihmal etmiyor. Peki,  AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖF sınav sonuçları açıklaması için bekleyiş sürüyor. Çeşitli sebepler dolayısıyla Açıköğretim Fakültesi'nde okuma mecburiyetindeki adayların katılımda bulunduğu AÖF sınav sonuçları merakla bekleniyor. Açıköğretim sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü AÖF'de, öğrencilerin endişe katsayısı arttı. Yeni yönetmelik sonrası sınavlarda ter döken adaylar hem sonuçların açıklanıp açıklanmadığını öğrenmek hem de final tarihinden haberdar olmak için sık sık Anadolu Üniversitesi'nin ziyaret ediyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan  ATA AÖF sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde açıklanması öngürülüyor. Bu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, Akademik LMS paneline giriş yaparak sonuçları öğrenebilecek. Diğer Üniversitelerin Açıköğretim Fakultelerinde olduğu gibi, yeni yönetmeliğe göre Atatürk Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakultesi için de 4 yanlış 1 doğruyu götürecek detayı verildi. Artık ATA AÖF sınavlarında da ynei yönetmeliğe göre 4 yanlış 1 doğruyu götürecek.

Atatürk Üniversitesi AÖF final dönemi sınavları 28-29 Ocak tarihleri arasında yapılacak. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BU LİNKE TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

ANADOLU AÖF SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı ancak 26-27 Kasım’da gerçekleştirilen sınavın ardından ortalama 15 gün içerisinde açıklanması öngörülüyor. Peki, sonuçlara nereden ve nasıl ulaşılır? Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) sınav sonuçlarına erişebilirler. "T.C. Kimlik Numaranız" ile öğrenci portalına giriş gerçekleştirilebiliyor.

FİNAL SINAVI NE ZAMAN?

AÖF sonuçları için gün sayan öğrenciler, bir yandan da bir sonraki sınavın tarihini merak ediyor. İlk sınavın heyecanını üzerinden atan öğrenciler, AÖF final tarihini takip ederek çalışmalarını sürdürüyor. Peki, derslerden geçip geçmeyeceklerini büyük oranda etkileyecek olan AÖF final sınavı ne zaman yapılacak? Finaller 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacaktır. 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yeni bir sınav merkezinde sınava girmek isteyen öğrenciler 29 Kasım 2016 tarihine kadar sınav merkezi tercih işlemlerini yapmaları halinde Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavına yeni sınav merkezinde girebilirler. 29 Kasım 2016 tarihinden sonra yapılan sınav merkezi tercihleri bir sonraki sınavlar için geçerli olacaktır.

AÖF YENİ SİSTEMİ

AÖF yeni ders sistemine göre; 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23