• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Antalya’yı hortum vurdu: Çok sayıda yaralı var

Yeniakit Publisher
2017-11-14 08:49:00 -
Antalya’yı hortum vurdu: Çok sayıda yaralı var

Antalya'nın Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde dün akşam şiddetli yağış sonrası hortum oluştu.

Antalya'nın Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde dün akşam şiddetli yağış sonrası hortum oluştu. 28 kişinin yaralandığı hortum nedeniyle çok sayıda yerleşim yeri, tarım alanı, sera ve araç zarar gördü, ağaçlar devrildi, elektrik direkleri yıkıldı.

Finike'de 21.30 sıralarında denizde oluşan hortum karaya ilerleyerek Turunçova, Sahilkent, Yeşilyurt, Yuvalı ve Çavdır Yellice mevkisindeki tarım alanlarını, seraları ve yerleşim yerlerini vurdu. Üçü ağır hasarlı olmak üzere çok sayıda ev ve işyeri zarar görürken, biri kamyon 5 araç devrildi. İşçilerin kaldığı konteynerler da savruldu. Yaralanan 5'i işçi 18 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kumluca'da da şiddeti yağmur ve hortum seralara, gecekondulara ve enerji nakil hatlarına zarar verdi. Bazı evlerin çatıları uçtu, istinat duvarları yıkıldı. Hortum pek çok portakal, nar ve zeytin ağacını da kökünden söktü. Kemer, Kaş ve Demre ilçeleri de şiddetli yağış ve hortumdan nasibini aldı. Kaş'ta ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Bölgede birçok tarım alanı, sera ve yerleşim yeri zarar görürken, 10 kişi yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gelişmelerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "En büyük tesellimiz can kaybının olmaması. Herhangi önemli yaralımız yok. Dışişleri Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte uçaktan telefonla aradılar. Devletimizin yaraları en kısa sürede saracağını Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi. Bölgede şu an elektrik yok. Birkaç gün içerisinde ancak elektrik verilebilir" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23