• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anne karnında ameliyat edilen bebek doğdu

Yeniakit Publisher
2015-05-05 02:16:00 -
Anne karnında ameliyat edilen bebek doğdu

Konya'da bebeğin böbreklerinde sorun bulunması nedeniyle yapılan ''gebeliği sonlandıralım'' önerisini kabul etmeyen Merve öğretmenin anne karnında 26 haftalıkken ameliyat edilen bebeği, sağlıklı şekilde dünyaya geldi.

Öğretmen Merve (35) ve meslektaş eşi Hüseyin Ayten (35), üçüncü bebeklerinin böbreklerinde 17 haftalıkken sıvı biriktiği tespit edilince Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Acar'a başvurdu.

Acar ve ekibi, yaşaması için bebeğe 26 haftalıkken başarılı böbrek ameliyatı gerçekleştirdi. Hamileliğin 37. haftasında 2 kilo 600 gram ağırlığında dünyaya gelen, "Aysima Ayşe" adı verilen bebek, annesiyle hastaneden taburcu edildi.

BÖBREKLERDE SIKINTI GÖRÜNMÜYOR

Prof. Dr. Acar, yaptığı açıklamada, bebeğin her iki böbreğinde de şişlik ve sıvı toplandığını tespit ettiklerini söyledi. Bunun nedeninin böbreklerden geçen idrar yollarındaki darlık olduğunu belirten Acar, bu tür bebeklere hemen müdahale edilmediğini, bir süre beklendiğini dile getirdi.

Gebeliğin 26. haftasında bebeğin sol böbreğinde ileri derecede sıvı biriktiğinin fark edildiğine dikkati çeken Acar, şöyle konuştu: "Bebekte sıvı birikmesine bağlı böbrek yetmezliği gelişecekti, iki böbreğinin de kaybedilme ihtimali vardı. Bebek, anne karnında ya da doğduktan sonra ölebilirdi. Gerekli tahliller sonrası anne karnında ameliyatla, rahimle böbrek arasındaki sıvıya şantı yerleştirip, böbrek yetmezliğinden çocuğu koruduk. Şantın bir ucu böbreğin içinde kaldı. Bu sürede takiplerimiz devam etti. Gebeliğin 37. haftasında dünyaya gelen bebeğin durumunun gayet iyi olduğunu gördük. Bir süre takip edilecek çünkü idrar yollarındaki darlığın devam etmesi söz konusu olabiliyor. Bebeğimiz gayet sağlıklı. İlerleyen dönemde ilave müdahale gerekmeyecek gibi görünüyor."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GÜNLERCE YAŞADIKLAR STRES SON BULDU

Anne Ayten, bebeğini kucağına aldığında çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kızının normalden küçük olduğunu görünce tedirginlik yaşadığını aktaran Ayten, "Geneli itibarıyla çok şükür, kızımızda sıkıntı olmadığı için mutluyuz. Doğduğunda böbreklerinde sıkıntı olmasından hep korkuyordum ancak korkularım şükürler olsun, son buldu" diye konuştu.

Hüseyin Ayten de bebeklerini sağlıklı şekilde kucaklarına alacakları günü sabırsızlıkla beklediklerini anlattı.

Çok stresli günler geçirdiklerini vurgulayan Ayten, "Yorucu, zor bir süreçten sonra bebeğimiz sağlıklı olunca rahatladık" ifadelerini kullandı.

AA

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23