• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara'da kalpazanlara operasyon: 3 kişi gözaltında

Yeniakit Publisher
2018-02-21 21:57:00 -
Ankara'da kalpazanlara operasyon: 3 kişi gözaltında

Ankara'da aralarında Iraklı ve Suriyeli şüphelilerinde bulunduğu şebekeye yapılan baskında 3 kişi gözaltına alındı.

Kısa süreli yaşanan kovalamacanın ardından suçüstü yakalanan dağıtım ayağının sahte paraları benzinlik ve büfecilerde "para bozdurma" yada alışveriş sonrası para üstü alarak piyasa sürdüğü, çok sayıda iş yerini de bu yöntemle dolandırdığı anlaşıldı. Polis ekipleri tarafından şebekenin kalpazan ayağı olan Iraklı ve Suriyeli şüphelileri yakalama çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

Ankara'da Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile yunus ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda kalpazanlığını Iraklı ve Suriyelilerin, sahte para dağıtımını ise Türk şüphelilerin yaptığı şebekeye baskın yapıldı. İş yerlerini para bozdurma ve yüksek miktarda verilen sahte paradan alınan gerçek para üstüyle dolandıran şebekenin Türk ayağı suçüstü yakalandı. Bir işyerinden sahte para ile alışveriş yaptığı tespit edilen şüpheliler M.G.,S.Y. ve A.N. yunus ekipleri tarafından farkedildi. Kısa süreli yaşanan kovalamacının ardından yakalanan şüpheliler yunus ekipleri tarafından Sahtecilik Büro'suna teslim edildi. 

BENZİN VE BÜFELERİ HEDEF ALMIŞLAR

Çankaya ve Yenimahalle'de aralarında bölge paylaşımı yaptığı öğrenilen şüphelilerin, bu bölgelerde yer alan benzinlik ve büfeci gibi iş yerlerinden sahte para ile alışveriş yaptıkları ortaya çıktı. Sahte paralar ile yaptıkları alışverişlerde yüksek miktarda sahte para veren şüphelilerin yaptıkları düşük miktarda harcamalarla yüklü miktarda gerçek sahte para üstü aldıkları ve çok sayıda iş yerini bu yöntemle dolandırdığı belirlendi. 

İKİNCİ YÖNTEMLERİ 'PARA BOZDURMA'
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gittikleri iş yerlerinde 50,100,200 lira gibi yüksek miktardaki sahte paraları bozdurma bahanesiyle birçok kişiyi dolandıran  şüphelilerden birinin ifadesinde itirafçı olduğu, sahte paraları Çankaya ve Yenimahalle'den temin ederek iş yerlerini dolandırdığı suçlamalarını kabul ettiği bildirildi. Piyasa sürülen sahte paraları bastıkları öğrenilen Iraklı ve Suriyeli kalpazanlarında aynı bölgede faaliyet gösterdiği değerlendirilirken, Sahtecilik Büro'su ekiplerince sahte para basan kalpazanları yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

UYUŞTURUCUDAN SABIKALI ÇIKTILAR

Para bozurma ve sahte para alışverişi yöntemiyle çok sayıda iş yerini dolandırarak yüklü miktarda vurgun gerçekleştiren şebeke üyelerinden M.G ve S.Y.'nin ise uyuşturucudan sabıka kaydı bulundu. Şüphelilerden 18 yaşın altindaki A. N.'nin Çocuk ?ube Müdürlüğü' ne teslim edildiği kaydedildi.  Üç şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.,

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23