• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara teyakkuzda! Beştepe'de alarm

Yeniakit Publisher
2015-04-25 21:58:00 - 2015-04-25 22:49:35
Ankara teyakkuzda! Beştepe'de alarm

Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında dolanan şüpheli şahıs güvenlik güçlerini harekete geçirdi.

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı karşısında Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde şüpheli bir şahsın dolaştığı iddiası üzerine polis alarma geçti. Olayın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel hareket timleri, yunus ve asayiş ekipleri de Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın çevresine yönlendirildi.

POLİS TEYAKKUZA GEÇTİ

Polisin teyakkuza geçtiği olayda, Saray'ın etrafında adeta güvenlik zinciri oluşturuldu. Polis ekipleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı çevreleyen caddelerde araçla ve yaya olarak devriye gezdi.

İddiaya göre, vatandaşların ve ziyaretçilerin kullandığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı 1 Nolu kapısının önüne bir kişi, hemen karşıda bulunan AOÇ arazisine girdi. Araziye giriş nedeni bilinmeyen şüpheli kişi güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

'SHORTLAND'LARLA UZUN SÜRE ARADILAR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çevreye çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği olayda polis özel harekat timleri "shortland" olarak tabir edilen zırhlı personel taşıyıcı araçlarıyla çevrede uzun süre şüpheli şahsı aradı. AOÇ arazisinde bulunan depoları ve metruk binaları didik didik arayan polis, şahsın izine rastlayamadı. Polis ekiplerinin şüpheli şahsı arama çalışmaları devam ediyor.

KOMANDO BİRLİĞİ KORUYOR

Beştepe'de bulunan Saray'ın iç güvenliği özel bir komando birliği tarafından sağlanıyor. 24 saat esasına göre nöbet ve çevre güvenliğini komandoların üstlendiği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na olası saldırı ve eylemlere karşı "ani müdahale mangaları" görevlendirilmişti.

İHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23