• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anıtkabir’e ziyaretin 'zorunlu' olması önerildi

Yeniakit Publisher
2017-11-06 11:14:00 - 2017-11-06 11:39:53
Anıtkabir’e ziyaretin 'zorunlu' olması önerildi

İç turizmi canlı tutmak için Çanakkale’nin yanı sıra Anıtkabir’e de okul gezilerinin zorunlu tutulması önerildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 yıl aradan sonra ‘Tam Zamanı’ sloganıyla gerçekleştirilen 3. Turizm Şûrası 3 gün boyunca devam etti. Cuma günü sona eren şûrada Türkiye’deki turizm konusu masaya yatırıldı ve turizm için çözüm önerileri geliştirildi.

3’üncü Turizm Şurası’nda iç turizmin 12 aya yayılması için yaz ve sömestr tatillerinin bölgesel mevsime göre değişmesi, ayrıca Çanakkale ve Anıtkabir’e okul gezilerinin zorunlu tutulması öneriler arasında yer aldığı öğrenildi. Eski Türkiye'deki uygulamaları akla getiren 'zorunlu Anıtkabir ziyareti' fikri toplum nezdinde 'tuhaf' karşılandı.

''ANITKABİR’E ZİYARET ZORUNLU OLSUN''

Komisyonun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na önerileri şu şekilde:

- Belirli bir döneme sıkışan iç turizmdeki mevsimselliğin kaldırılması amacıyla, okulların yaz ve sömestr tatillerinin bölgesel ve mevsim şartlarına uygun olarak farklılaştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ortak çalışma yürütülmeli.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Yerli turistin erken rezervasyon imkânlarından yararlanabilmesi için tatil takvimi yılbaşında belirlenmeli.

- Fuar, kongre gibi etkinliklerin yılın tamamına dengeli olarak yayılması sağlanmalı.

- Orta ve alt gruba hitap eden sosyal turizm olanaklarının geliştirilmesi amacıyla, ülkemizin tarihsel açıdan önem arz eden değerlerini barındıran Çanakkale ve Anıtkabir gibi yerlere okul gezileri zorunlu kılınmalı.

- Paket tur düzenleyen tur operatörleri ile seyahat acentelerinin faaliyetleri ayrılmalıdır. Yasa değişikliği ile sorumlulukları belirlenmeli.

- Tüketicilerin zarara uğratılmaması için tur operatörleri sisteminde belirli teminatların alınabileceği belirli düzenlemelerin yapılması zaruridir.

- Zorunlu paket tur sigortası sözleşmesi şartları Hazine Müsteşarlığı ile birlikte belirlenmeli.

- İç turizme yönelik tanıtım ve destek kampanyaları kapsamında, kamu spotu yapılmalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iç turizmi canlandırmak için reklam kampanyaları gerçekleştirilmeli.

- İç turizmi canlandıran en etkili araçlardan olan film ve dizilerin mekânlarının turizm potansiyeli taşıyan yerlerden seçilmesi için teşvik edici çalışmalar gerçekleştirilmeli.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23