• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

And provokasyonu da CHP tezgahı çıktı!

Yeniakit Publisher
2016-09-29 10:08:00 - 2016-09-29 10:28:38
And provokasyonu da CHP tezgahı çıktı!

Milli iradenin 15 Temmuz hain darbesini püskürtmesini hazmedemeyen çevreler, laik hassasiyeti kaşıyarak provokasyon arayışına girdi. İzmir Karşıyaka’daki Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda yaşanan ve Doğan Medyasınca parlatılan “and” provokosyonunun altından CHP üyesi Orkide Peksev çıktı. Akit’in ulaşmaya çalıştığı Peksev, telefonlara cevap vermedi.

HAKAN ÖZTÜRK -  Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların açıldığı ilk hafta 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında öğrencilere izletilen iki video klipten rahatsız olan Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu öğrencilerinden birinin velisi olan Orkide Peksev’in, ilk önce Okul Müdürü Rahmi Önder Mustafaoğlu’nu arayıp, “15 Temmuz şehitlerine yönelik hazırlanan videolarla öğrencilere şiddet içerikli konular anlatılıyor. Çocukların psikolojisi bozuldu. Çocuklar kendilerini korktukları için dışarı atıyorlar. Klipte, Dombra müziği yer alıyor ama CHP’nin seçim müziği de olsa karşı çıkarım” yönünde sözler sarf ettiği öğrenildi.

BİRKAÇ VELİYİ İKNA ETMİŞ

Peksev’e Mustafaoğlu tarafından, “Pazartesi lütfen okula gelin, çayımızı için ve konuşalım” önerisine rağmen provokasyon için harekete geçtiği öğrenildi. Peksev, kendi çocuğunun olduğu birkaç öğrenci velisini de ikna ederek pazartesi sabah “And provokasyonu” yapmaya karar verdiği bildirildi. Provokasyon haberini alan polisin güvenlik tedbirleri aldığı öğrenildi. 

ÖNCE ATATÜRK BÜSTÜ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Pazartesi günü beraberindeki 3-4 kişiyle gelen CHP Karşıyaka Kadın Kolları Üyesi Orkide Peksev’in okul personeline, “Okulun bahçesinde bulunan bu Atatürk büstü neden böyle bakımsız ve boyasız” diyerek sataşmış.

Okunan İstiklal Marşı’nın ardından okulda bulunan toplam 22 sınıftan 21 sınıfın öğrencileri sessizce okula girerek yerlerine giderken, CHP üyesi Orkide Peksev’in çocuğunun bulunduğu sınıfın öğrencilerinden sadece organize edilen 8-9 öğrenci tarafından  “Andımız” okunmaya başlanmış.

MÜDÜR LİNÇ EDİLİYOR

CHP provokasyonunu Akit’e değerlendiren Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı Ali Musa Bina, şunları ifade etti: “Üyemiz Karamustafaoğlu, hiç de hak etmediği bir linç kampanyasının odağı haline getirilmeye çalışılmaktadır. Karamustafaoğlu da Bakanlığın hazırladığı ve izlettirilmesi talimatını verdiği videoları öğrencilerine izlettirmiş, genç dimağların darbe girişimi hakkında bilgilenmesini ve bilinçlenmesini sağlamıştır. Bu etkinliklerden hiçbir vatanseverin rahatsızlık duyacağını düşünmüyoruz. Halbuki okullarda, ‘Öğrenci Andı’nın okunması, bizzat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önceden kaldırılmıştır. Bu çarpıtmayı son derece maksatlı buluyoruz.”

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23