• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anadolu Yayıncılar Derneği Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu

Yeniakit Publisher
2016-05-29 13:50:00 - 2016-05-29 13:54:09
Anadolu Yayıncılar Derneği Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu

Anadolu Yayıncılar Derneği Özel Eğitim ve Öğretim kurumlarının reklamlarının yayınlanmasına yasak getiren 5580 sayılı kanun iptali için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunuldu.

Anadolu Yayıncılar Derneği başkanı Sinan Burhan Anayasa Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, “5580 sayılı kanunla ilgili Özel Eğitim ve Öğretim kurumlarının reklamlarının yayınlanmasına getirilen yasak,  yine Anayasanın 10. Maddesinde yer alan eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu maddenin bir an evvel iptali için yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir” dedi. Burhan Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru haklarını kullanarak Kanal Urfa yönetim Kurulu Başkanı ve AYD Başkan Yardımcısı İbrahim Toru, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni ve AYD Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yavuz Bakır’ında başvuruda bulunduğunu söyledi.

Sinan Burhan, “Özel öğretim kurumlarının internet, gazete, radyo ve benzeri alanlarda reklam yapmalarını engelleyici herhangi yasal düzenleme bulunmamaktadır.  Bir tek televizyonlara yönelik, 5580 sayılı Kanun'da (Özel Öğretim Kurumları Kanunu) 'Özel eğitim ve öğretim kurumları televizyonlara reklam veremezler' maddesi, televizyon kanallarının eşit koşullarda rekabet edebilme olanaklarını elinden almaktadır." Anayasanın 10. Maddesi uyarınca eşitlik ilkesine aykırı olduğunu düşündüğümüz bu kanunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden bugün burada siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza, yani meslektaşlarımıza bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor biz televizyon kanalları için önemli olan bu konuda bizlere verdiğiniz destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Umarız haksız rekabete konu olan 5580 sayılı kanun en kısa sürede düzenlenir ve bu uygunsuzluk giderilir” dedi.

Kanal Urfa’dan İbrahim Toru ’da yaptığı açıklamada bu başvuruyu tüm televizyonlar adına yaptıklarını bu kanunun yerel bölgesel ve ulusal kanalları da ilgilendirdiğini söyledi. Toru, bu kanunun iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Çay TV’den Hasan Yavuz Bakır ise Sektörel zaten çok sıkıntıları olduğunu birde bu kanun maddesinden dolayı artı bir sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Bakır, radyolar gazeteler ve internet sayfaları Özel Eğitim ve Öğretim Kurum reklamlarını yayınlayabilir fakat bizlerde televizyonlar olarak yayınlamak istiyoruz dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23