• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anadolu Grubu’ndan Adel Kalemcilik için 77 milyon TL yatırım

Yeniakit Publisher
2016-03-06 15:24:00 -
Anadolu Grubu’ndan Adel Kalemcilik için 77 milyon TL yatırım

Türkiye kırtasiye sektörünün lider markası Adel, 1969 yılında ilk kez üretime başladığı Kartal’daki üretim tesisini 77 milyon TL yatırımla 36 bin m2’lik alana kurulan Çayırova’ya taşıdı. Resmi açılış töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Tuncay Özilhan, Adel Kalemcilik Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bölükbaşı, Faber Castell Vertrieb Genel Müdürü Rolf Schifferens ve Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler’in ev sahipliğinde 5 Mart Cumartesi günü gerçekleşti.

Türkiye’de kalem ve kırtasiye denilince ilk akla gelen firma olan Adel Kalemcilik, 36 bin metrekarelik alana kurulu Çayırova Üretim Tesisi’nde faaliyete başladı.  77 milyon TL yatırımla kurulan yeni tesis, Adel’in üretim kapasitesinde %30 artış sağlayacak. 1.000’e yakın farklı ürün çeşidinin üretildiği tesis, kırtasiye sektöründe Türkiye’nin en yüksek kapasiteli üretim gücüne sahip olma özelliğini de taşıyor.

Kurulduğu günden bu yana hızlı bir büyüme kaydeden ve ürün çeşitliliğini sürekli artıran Adel Kalemcilik Çayırova Üretim Tesisi için 5 Mart 2016’da gerçekleştirilen resmi açılış törenini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık gerçekleştirdi.  Açılış törenine ayrıca Adel Kalemcilik’in yurtiçi ve yurtdışındaki iş ortakları da katılım gösterdi.

Konuşmasında Adel Kalemcilik’in bu önemli yatırımıyla Türkiye ekonomisi ve istihdamına sağladığı katkılardan dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını dile getiren Bakan Fikri Işık, kalemin yarına yatırım olduğunu vurgulayarak “1969’daki yatırım bugün içindi, bugünkü yatırım da yarın için olacak” dedi. Işık, törenin ardından fabrikayı ziyaret ederek, tesis hakkında bilgi aldı.

Törende bir konuşma yapan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Tuncay Özilhan “Grubumuzun 66 yıllık mazisinin 47 yılında var olan Adel’in bugün yeni tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 1969 yılında Kartal’da, dönemin en modern tesislerinden birinin açılışını gerçekleştirdiğimizde, sektöre dair hayallerimiz çok büyüktü. Şirketimiz, üretimdeki bu başarısını, her yıl daha da artırarak, lideri olduğu sektörün büyümesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketimiz, dünyanın en eski yazım gereçleri firması Faber-Castell ile uzun yıllardır sürdürdüğü iş birliğini, 1995 yılından bu yana ortaklık gücü ile yürütüyor. Aynı zamanda 2011 yılından bu yana Rusya’da yine Faber-Castell ortaklığıyla faaliyette bulunuyoruz. Sektöründe lider olan şirketimiz, bu yeni tesisinde ülkemiz için değer yaratmaya ve yeni hikayeler yazmaya devam edecek” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Adel Kalemcilik Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bölükbaşı ise 47 yıldan beri bu ülkenin çocuklarına, gençlerine ve yetişkinlerine dokunan Adel’in istikrarlı bir biçimde büyümesini sürdürdüğüne, bugün yaklaşık 252 milyon TL net ciroya sahip dev bir şirket haline geldiğine dikkat çekerek “Bu başarı aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Gerek tüketicileri, gerekse yatırımcılarımızı memnun edebilmek amacıyla, iş süreçlerimizi sürekli gözden geçirmeye, pazardaki dünya trendlerini ve koşulları izleyerek büyümeye devam edeceğiz. Bu çerçevede, Çayırova’daki yeni yatırımımızın da karlılığı ve büyümemizi sürdürebilmek adına önemli bir itici güç olacağına inanıyorum” dedi.

Bu etkileyici tesis için Adel ekibini tebrik eden Faber Castell Vertrieb Genel Müdürü Rolf Schifferens “Sadece Türkiye’de değil, yurtdışı pazarlarda da performansımızı artırabilecek, iş alanımızı genişleterek, bize yepyeni fırsatlar sunabilecek bu tesisin mükemmel bir zamanlama ile açıldığını görüyorum. Büyüyen kapasitemiz ve ileri teknoloji üretimimizle hem çocuklara, hem de yetişkinlere hitap eden yazım, çizim ve boyama gereçlerini, daha yenilikçi ve yüksek kalitede tedarik etmemiz mümkün olacak. Bu tesis Faber Castell markasının, yaratıcılık, inovasyon, sosyal sorumluluk ve çevreye duyarlılık gibi en temel değerlerini her zaman yansıtacaktır” dedi.  

Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler “1969’da ilk üretime başladığımızda portföyümüzde sadece 150 çeşit ürünümüz varken, bugün yaklaşık 4.500 çeşide ulaşmış durumdayız. Gelişen üretim teknikleri ve büyüyen hacmimize paralel olarak, tüm üretim ve ofis çalışanlarımızın konforunu ve ihtiyaçlarını da gözeterek bugün içinde bulunduğumuz bu büyük ve modern tesisin yatırımını yapmaya karar verdik. Yeni üretim tesisinin sağladığı fiziksel verimliliklerin yanı sıra, kapasite artışına neden olan en önemli etkenlerden biri de son üretim teknolojilerini ve kendi mühendislik ekiplerimizle bünyemizde geliştirdiğimiz, sektördeki ilk makinaları uygulamaya almış olmamızdır” dedi.

Hizaler konuşmasında, kurulduğu günden bugüne, Adel’in özünde barındırdığı “iyilik” değeriyle, topluma fayda sağlayacak sürdürülebilir projelere destek verdiklerini belirterek “Gelecek nesillerin yetişmesine en büyük katkı sağlayan öğretmenlerimizin, çocukların yaratıcılığını teşvik etmesine yönelik olarak 4 yıldır ‘Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin’ seminerleri düzenliyoruz. Ayrıca her yıl 100 binden fazla ihtiyaç sahibi öğrenciye de kırtasiye desteğinde bulunuyoruz” dedi.

ÇAYIROVA ÜRETİM TESİSİ’NDE YILDA YAKLAŞIK 270 MİLYON PARÇA ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

1969 yılında 150 çeşit ürün ile sektöre adım atan Adel, bugün 4.500 ürün çeşidiyle Türkiye’de kırtasiye sektörünün lideri konumundadır. Başarma tutkusu, kaliteli ve yenilikçi duruşu ile Adel, sektöründe istikrarlı büyüyerek, 2016 yılı itibariyle 450 çalışanı ve 270 milyon parçalık üretim ve pazarlama kapasitesiyle 60’a yakın ülkeye Türkiye’den ihracat yapmaktadır.

Adel Kalemcilik’in en önemli kilometre taşı olan Çayırova Üretim Tesisi’nde, ağaç cidarlı kurşun kalemler, boya ve kopya kalemleri, tükenmez, mekanik kurşun kalemler, sıvı mürekkepli kalemler, keçeli kalemler, pastel boyalar, suluboyalar, silgiler, parmak boyası, oyun hamuru ve guaj boya üretilecek.

Genç nüfusun yoğun olduğu Türkiye’de 47 yıldır eğitim ve ekonominin kesişme noktasında, dünyanın en eski ve en büyük kalem üretici Faber Castell ortaklığı ile faaliyet gösteren Adel, tüm üretim ve çalışmalarını topluma fayda sağlama ve sürdürülebilir projelere destek vermek amacıyla gerçekleştiriyor. Özünde barındırdığı “iyilik” değeri ve sosyal sorumluluk projeleri ile eğitimin ve eğitimde yaratıcılığın en büyük destekçisi Adel, kalite yönetimi sistemi ve Avrupa Birliği standartlarında ürün güvenliği ile sadece çocuklar ve gençlerin değil, ebeveynler ve öğretmenlerin de beğenisini kazanıyor.

KONT FABER-CASTELL ANILDI

Yakın zamanda hayatını kaybeden ve son 40 yıldır Faber-Castell’in CEO’luğunu yürüten Kont Faber-Castell de tören sırasında anıldı. 1969 yılında Kartal’daki tesisin açılışına katılmış olan Kont Anton Wolfganf von Faber-Castell’in yerinin doldurulamayacağını söyleyen Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler “Bugün bu büyük heyecanımızın yanı sıra aynı zamanda hüzünlüyüz, Kont Faber Castell bugün hayatta olsaydı, aramızda ve heyecanımıza ortak olacağına eminim. Kendisini şükranla anıyoruz “ dedi. 

ADEL KALEMCİLİK HAKKINDA

Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen Adel Kalemcilik, 1969’da İstanbul-Kartal’daki üretim tesisinin açılışıyla faaliyete geçti. Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve 1996 yılında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Adel, dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile kuruluşundan bu yana sürdürdüğü işbirliğini 1995 yılında ortaklıkla pekiştirdi. Adel, bu ortaklığın gücü ile Türkiye’ye değer katan yatırımlarını ara vermeden sürdürüyor. Temmuz 2015’de Çayırova’daki yeni üretim tesisine taşınan Adel Kalemcilik, 4.500’e yakın ürün çeşidi ile Türkiye’de üretilen ve ithal edilen Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Adeland, Eberhard Faber, Atlas ve Max markalarının pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor. Perakende sektöründeki deneyimi ve geniş bayi ağıyla 2015 yılında oyuncak sektörüne giren Adel,  iki yıldan fazla süren yapılan titiz çalışmalar ve pazar araştırmaları sonucunda, kendi yarattığı Adeland markası dışında Auldey, Lotus, WOW ve NICI gibi dünyanın önde gelen markaları bu yeni kulvarda hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Özünde barındırdığı “iyilik” değerini benimseyerek eğitimin ve eğitimde yaratıcılığın en büyük destekçisi olan Adel Kalemcilik, eğitim, spor ve sanat alanında çok sayıda sponsorluk ve sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23