• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerikalı gazeteci Foley’in ailesine tehdit

Yeniakit Publisher
2014-09-14 08:34:00 - 2014-09-13 22:57:08
Amerikalı gazeteci Foley’in ailesine tehdit

IŞİD tarafından öldürülen Amerikalı gazeteci James Foley’in ailesi, oğullarını kaçıranlara fidye ödememeleri için Amerikan yönetimi yetkilileri tarafından tehdit edildiklerini öne sürdü.

Amerikan ABC televizyonu, IŞİD terör örgütü tarafından kafası kesilerek öldürülen Amerikalı gazeteci James Foley’in ailesinin, Amerikan yönetimi yetkilileri tarafından, oğullarını kaçıranlara fidye ödemeleri halinde teröre destek vermekle suçlanabilecekleri yönünde tehdit edildiklerini öne sürdüğünü bildirdi. Beyaz Saray ise ailenin suçlamalarıyla ilgili doğrudan bir yorum yapmadı. 

ABC’nin haberine göre, Foley’nin annesi Diane Foley, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi personelinden olduğunu belirttiği askeri bir yetkilinin, kendilerine birkaç kez, fidye ödemeleri halinde cezai kovuşturmaya maruz kalabilecekleri yönünde uyardığını söyledi. James’in erkek kardeşi Michael ise kendisine de bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından benzer tehdit yöneltildiğini iddia etti. 

Foley’nin annesi Diane, kanala yaptığı açıklamada, “Bunu bir tehdit olarak aldık ve dehşet vericiydi. Bize üç kez bu mesajla gözdağı verdi. Bunu söylemesinden dehşete düştük. Hakkımızda kovuşturma açılabileceğini söyledi. Oğlumuzu kurtarmamız gerektiğini biliyorduk, denemek zorundaydık” ifadelerini kullandı. 

Diane, kendilerine karşı ilgisiz davranmakla eleştirdiği yönetime, zaman zaman, oğulları hakkında bilgi alabilmek için “yalvarmak” zorunda kaldıklarını belirtti.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23