• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerika ateşle oynuyor! Filistin direnişi tek yumruk oldu…

Yeniakit Publisher
2017-01-22 22:45:00 -
Amerika ateşle oynuyor! Filistin direnişi tek yumruk oldu…

Donald Trump yönetiminin Amerika büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönündeki çalışmaları karşısında Filistin direnişi tek yumruk oldu. Direniş söz konusu durumu "Ateşle oynamak" olarak yorumladı.

Başkanlık yarışı sürecinde en büyük vaadi olarak “Amerika’nın Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağım” ifadelerini kullanan Donald Trump resmen göreve başladı.

Kudüs’ün nüfusunu Yahudileştirme amacı taşıyan Siyonist işgal yönetimi, Trump’ın Amerika Başkanı seçilmesiyle birlikte bu doğrultuda çalışmalarına daha da hız verdi. Trump’dan aldığı güçle birlikte uluslararası kamuoyunu iyice umursamamaya başlayan İsrail Doğu Kudüs’te 566 yeni evin inşa edileceğini açıkladı.

Siyonist İsrail hükümeti ve Kudüs Belediyesinin her geçen gün yeni işgal birimleri kuracağını açıklaması ve Kudüs’ü Yahudileştirme çalışmalarına ağırlık vermesi “Trump’ın Amerikan elçiliğini Kudüs’e taşıma planı” doğrultusunda atılan adımların bir parçası olarak yorumlanıyor.

TURGEMAN: TRUMP İLE BİRLİKTE KURALLAR DEĞİŞTİ

Donald Trump’ın resmen Amerika Başkanı oluşuyla birlikte İsrail, işgalciliğini daha da arttırma sinyalleri verirken Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı Meir Turgeman da yaptığı açıklamada “Bir dönem geride kaldı, bundan sonra Kudüs’te yeni inşalara başlayıp Kudüs’ü geliştirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan “Kudüs’te inşayı sürdüreceğiz, İsrail’in başkenti Kudüs’ü güçlendireceğiz. Donald Trump’ın başkanlığa gelmesiyle birlikte oyunun kuralları değişti.” diyen Turgeman’ın söz konusu açıklaması İsrail’in Trump yönetimiyle birlikte iyice arsızlaşacağının ispatı oldu.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ: SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ

Donald Trump’ın başkan oluşuyla birlikte Beyaz Saray sözcüsü olan Sean Spicer da  Times of İsrael’e açıklamalarda bulundu, Amerika’nın Kudüs sözünü tutacağını kaydetti. Spicer, Amerikan elçiliğinin çok yakında Tel Aviv’den Kudüs’e taşınacağını belirtti.

FİLİSTİN DİRENİŞİ TEK SES; AMERİKA ATEŞLE OYNAMA

Trump yönetimi ve Siyonist İsrail Kudüs üzerindeki hain emelleri doğrultusunda küstahça adımlar atarken Filistin direnişi tek ses tek nefeste buluştu; “Ateşle oynuyorsunuz!”

HAMAS: TAHMİN EDEMEYECEĞİNİZ ŞEYLER OLUR

Siyonistlerin Kudüs üzerindeki planlarına ilişkin açıklamada bulunan Hamas liderlerinden Hüsam Bedran, Amerika büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasının bölgeyi derinden etkileyeceğini ifade etti.

Amerika’nın böylesi bir adımı karşısında gelecekte nelerin yaşanacağını hiç kimsenin tahmin edemeyeceğini söyleyen Bedran, Amerika’nın tarih boyunca İsrail’in yanında yer aldığını ve Trump’ın başkanlığıyla brilikte Amerika’nın İsrail’e vereceği desteğin artacağını bildikleini kaydetti.

RAİD SALAH: BU ALLAH’A AÇILMIŞ BİR SAVAŞTIR

Donald Trump’ın Israel Hayom gazetesine verdiği demeçte “Tel Aviv’deki Amerika büyükelçiliğini Kudüs’e taşımakta kararlıyım” ifadelerini değerlendiren Filistin İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah yapmış olduğu açıklamada “Büyükelçiliğin Kudüs’e taşınması, Allah ve Kur’an’a açılmış savaştır” dedi.

Öte yandan Şeyh Raid Salah Amerika büyükelçiliğinin Kudüs’e taşımasının bölgeyi felakete sürükleyeceği uyarısında da bulundu.

İSLAMİ CİHAD: AMERİKA KAYBEDER!

Filistin direnişinin önemli fonksiyonlarından olan İslami Cihad Hareketi de Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma niyetine yönelik sert bir açıklamada bulundu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Habib, “Amerika büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması ateşle oynamaktır. Böyle bir adım atılması halinde kaybeden Amerika olacaktır” dedi.

 

Kaynak: Milli Gazete

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23