• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ambargoya tepki yağdı

Yeniakit Publisher
2015-03-28 08:04:00 - 2015-03-28 08:17:34
Ambargoya tepki yağdı

Dün büyük ses getiren “Askeri okullarda İHL’ye ambargo sürüyor” başlıklı haberimize İmam Hatiplilerden destek geldi. Yeni Akit’e konuşan İmam Hatipli STK temsilcileri, Başkomutan dahi İmam Hatipli iken, askeri okullarda İHL’lilere ambargo konulmasını ‘çelişki’ ve ‘kabul edilemez’ olarak değerlendirdi.

İBRAHİM ACAR / ANKARA - Dün büyük ses getiren “Askeri okullarda İHL’ye ambargo sürüyor”  başlıklı haberimize İmam Hatip camiasından yoğun destek geldi. Yeni Akit’e konuşan  İmam Hatipli STK temsilcileri, bu sorunu gündeme getirmemizden duydukları memnuniyetlerini dile getirirken, ordunun en tepesindeki isim olan başkomutan dahi İmam Hatipli iken, askeri okullarda İmam Hatiplilere ambargo konulmasını ‘çelişki’ olarak nitelendirdi.

YASAKLAR YENİ TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR

Konuyla ilgili Yeni Akit’e konuşan ve ortada büyük bir çelişkinin bulunduğuna vurgu yapan ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, “28 Şubat sürecinde İmam Hatipliler büyük sıkıntılar yaşadı. Günümüze kadar özellikle son yıllarda bu sıkıntılar önemli oranda ortadan kaldırıldı. Ama başkomutanın İmam Hatipli olduğu bir yerde askeri okullara İHL’lerden öğrenci alınmıyor. Ortada büyük bir çelişki var. İmam Htaipli Cumhurbaşkanı gerektiğinde Başkomutan olarak TSK’nin başında yer alıp, emir verebiliyorken astsubay ya da subay okullarına İmam Hatipli öğrenci alınmaması acı ve çelişki. Bu tür yasaklar yeni Türkiye’ye yakışmayan davranışlar. Yeni Türkiye’de yasaklara yer yok. Bu yasaklar bir an önce kaldırılmalı hatta cephede ‘Allah Allah’ nidalarıyla düşmana saldıran askerimizin maneviyatını arttıracak bir takım çalışmalar dahi yapılabilir” dedi.

İMAM HATİPLİLERE İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ YAPILIYOR

Batı ülkelerinde askeriyede din subaylığı diye bir kadronun olduğunu ve bunun ülkemizde olması gerektiğini belirten Kütahya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mustafa Özsoy, “İmam Hatiplilerin askeri okullara alınmaması başlı başına bir sorun. Bu ülkenin en tepesindeki ismin yani Cumhurbaşkanının, başkomutanın İmam Hatipli olması gurur verici ama aynı zamanda İHL’lilere yönelik yasakların olması utanç verici. Bu ülkede herkes eşitse, bu haklar da eşit olmalı. Ülkemizde bir azınlıklara bir de İmam Hatiplilere yönelik bu tür bir yasak var. İmam Hatipliler kendi ülkesinde azınlık mıdır?” diye sordu.

BAŞKOMUTAN DAHİ İMAM HATİPLİ İKEN BU YASAK KABUL EDİLEMEZ

Askeri okullarda İHL’lere yapılan ambargonun kabul edilemeyeceğini belirten Mardin Kızıltepe İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Timurağaoğlu da “Bizim tarihimizde Çanakkale gibi iman gücü ile kazanılmış bir savaş var. Günümüzde Mehmetçiğe bu ruhu verecek olan İmam Hatiplilerdir. Bu ülkenin bu maneviyata ihtiyacı var. Bunun yanında ‘peygamber ocağı’ diye adlandırılan bir yerde dindar bireylere yasak konulması çok saçma. Başkomutan dediğimiz Cumhurbaşkanı dahi İmam Hatipli iken alt rütbedeki personelin alımında imam hatip okullarına uygulanan ambargo kabul edilemez. Bu yasakçı bir zihniyetin tezahürüdür” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23