• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Altınok: MİT TIR'larının operasyonu Gülen çetesi tarafından bozulmasaydı...

Yeniakit Publisher
2015-11-27 03:50:00 - 2015-11-27 03:58:38
Altınok: MİT TIR'larının operasyonu Gülen çetesi tarafından bozulmasaydı...

MIT TIR’larına ait olduğu iddia edilen fotoğrafların yayınlandığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül tutuklandı. Dündar ve Gül'ün tutuklanması Canan Barlas ile Gündem programında değerlendirildi. Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, tutuklanma kararı ile ilgili, "Can Dündar'ın yaptığı casusluktur, gazetecilik değildir" dedi.

Sabah Yazarı Melih Altınok, "Canan Barlas ile Gündem" programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"CASUSLUK FAALİYETİ GAZETECİLİĞİN GÖREVİ DEĞİL"

Can Dündar gazeteci olabilir eskiden. Eskiden gazeteciydi ama şu an konuştuğumuz konu gazetecilik faaliyeti ile ilgili bir konu değil. Hepimiz basın kartı taşıyoruz, gazetecilik yapıyoruz.

Dışarıda gazetecilik ile alakası olmayan bir suça karışırsak, diğer bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla Anayasa'ya göre eşit olduğumuz için tabi ki soruşturma süreçlerinden muaf değiliz, onu ayıralım.

Casusluk faaliyeti gazeteciliğin görev tanımı içerisinde olan bir şey değil. Size casusluk suçlamasıyla geldiğinde de savcılar sizin gazeteci olup olmadığınıza bakmazlar. Bunun önemi yoktur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şimdi böyle rakamlar veriliyor, içeride kaç gazeteci var? İçeride kaç tane kasap var? İçeride kaç doktor var? Bunun üzerinden konuşamayız.

"İSTİHBARAT SERVİSİNİN OPERASYONLARINI İFŞA ETMEK GAZETECİLERİN GÖREVİ DEĞİL"

Can Dündar'ın suça konu olan fiili bir casusluk faaliyeti olarak değerlendiriliyor savcılar tarafından. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, ülkenin istihbarat servisinin gizli operasyonlarını baş etmek, ifşa etmek gazetecilerin görevi değildir.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında da söyledi, MİT TIR'larında silah var mıydı yok muydu? Size ne? Devlet bu operasyonlarını en ince ayrıntısına kadar insanlara duyurmak, diğer ülkelere duyurmakla sorumlu değil, gazetecilerin hiç görevi değil.

Bugünkü soruşturma sürecinin gazetecilik faaliyetinden ayırarak konuşmak gerekiyor. Olayın kendisini herhalde konuşacağız ama bir cümle söylemek gerekiyor.

"MİT TIR'LARININ OPERASYONU GÜLEN ÇETESİ TARAFINDAN BOZULMASAYDI..."

Eğer MİT TIR'larının bu operasyonu eğer Gülen çetesi tarafından bozulmasaydı, bozulmaya çalışılmasaydı ve gazeteler Türkiye'yi dünyada teröre destek veren ülke konumuna sokmaya çalışmasalardı bu kadar insanın canı gitmeyecekti Suriye'de, Türkmenler için söylüyorum bunu. Dolayısıyla doğru bir soruşturma süreci.

Kim yapsaydı, gazeteci kimliğine ya da özel durumuna bakılmaksızın bu kovuşturma sürecine uğrayacaktı. Can Dündar'ın da başına gelen de budur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23