• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Altın yüklü efsane Nazi treni bulundu

Yeniakit Publisher
2015-08-30 13:49:00 -
Altın yüklü efsane Nazi treni bulundu

Polonyalı yetkililer, İkinci Dünya Savaşı sırasında kaybolduğuna inanılan altın, mücevher ve silah yüklü efsane Nazi treninin yerini tespit ettiklerini söyledi.

Polonya Kültür Bakan Yardımcısı Piotr Zuchowski, yer altını görüntüleyebilen radar cihazlarlarından elde ettikleri veriler sonrasında trenin güneybatıdaki Walbrzych kentinde gömülü olduğuna "yüzde 99" emin olduğunu söyledi.

Zuchowski'ye göre, radar görüntüleri, zırhlı trenin üzerine silahların monte edildiğine işaret ediyor. Trenin yerini açıklamayan Zuchowski, bu "olağanüstü keşfin" yağmalanan sanat eserleri ve Nazi arşivlerine ışık tutmasını umduğunu söyledi.

ÖLMEK ÜZERE OLAN BİRİ İHBAR ETTİ

NTV'nin haberine göre Kültür Bakan Yardımcısı, bubi tuzağı olabileceği endişesiyle hazine avcılarını trene yaklaşmamaları konusunda uyardı. Zuchowski, trenin yeriyle ilgili bilgiyi ölüm döşeğindeki bir kişinin verdiğini tahmin ettiklerini söyledi.
Bu kişinin efsane trenin gizlenmesinde rolü olduğu düşünülüyor.

Bu ayın başlarında bir Polonyalı ve bir Alman vatandaşı avukatları aracılığıyla Walbrzych makamlarına başvurarak treninin yerini bildiklerini söylemişlerdi. Söz konusu kişiler, trende bulunanların yüzde 10'unu istediklerini belirtmişlerdi.
Walbrzych Belediye Başkan Yardımcısı Zygmunt Nowaczyk, "Belediye sınırları" içinde dediği trenin yeri ve ihbarda bulunan iki kişinin kimliğini gizli tutacaklarını söyledi.

Trenin, 1945'te Sovyet güçleri yaklaşırken, bugünkü Wroclaw kenti yakınlarında kaybolduğuna inanılıyor. Yerel haber sitelerine göre 150 metre uzunluğundaki tren 300 ton altın taşıyor.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23