• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Altın Portakal’ın ‘Yobaz’ları

Yeniakit Publisher
2014-10-21 10:00:00 - 2014-10-21 10:10:32
Altın Portakal’ın ‘Yobaz’ları

Aziz Üstel, Altın Portakal’da yaşanan Gezi hezeyanları ile sözde hoşgörü timsali sanatçıların gerçek yüzünün nasıl ortaya çıktığını yazdı ve ekledi: “Antalya Film Festivali’ni bir gezi olaylarını anma törenine dönüştürmek isteyenler, Kutluğ Ataman “Kuzu”suyla en iyi film ödülünü alınca önce renkten renge girdi, rahatsızlıklarını öfleye pöfleye dile getirip, “ne yazık ki Kuzu iyi film” gibi abuk demeçler verdiler.

İŞTE O YAZI:

“Yobaz” ülkemizde hep inançla, İslam’la özdeşleştirildi. Öyle ki, beş vakit namaz kılan, Cuma’ya giden, sakal bırakan, tespih çeken, “Yarabbi Şükür” diyen herkese o saat tükürükle karışık“yobaaazzz!” şamarı yapıştırıldı.

(...) Festivalin ilk gününden bu yana,  “gezi ruhunu” anmak, yaşatmak, sürdürmek isteyenler, yarışmaya Kuzu adlı filmiyle katılan Kutluğ Ataman’a akıllara ziyan terbiyesizlikler sergilediler. Neden mi Kutluğ Ataman hedef seçildi? “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” adlı, Reyan Tuvi’nin  “geziyi anlatan” belgesel filmi sansüre uğrayınca hemen bir bildiri hazırlandı, çok kişi imzaladı bu bildiriyi. Ama Kutluğ Ataman imzalamadı. Gezi olayları sırasında  bağırıp çağıran, nutuklar atan sanatçılara da karşı çıkmıştı.  Antalya Film Festivali’ni bir gezi olaylarını anma törenine dönüştürmek isteyenler, Kutluğ Ataman “Kuzu”suyla en iyi film ödülünü alınca önce renkten renge girdi, rahatsızlıklarını öfleye pöfleye dile getirip,  “ne yazık ki Kuzu iyi film” gibi abuk demeçler verdiler. Böylece de sanatçının nasıl at gözlükleriyle dünyaya bakabildiğini pek güzel sergilediler. Hele de sunucu Korhan Abay ödül alanları sahneye davet ederken “herkesi çağırıyoruz; Kutluğ Ataman da dahil” diyerek bırakın sanatçıyı falan insan hoşgörüsü, sevgisi ve saygısından da payına düşeni almadığını kanıtlamaya çalışıyordu sanki! (...)                            

Aziz Üstel / Star

Akit Arşiv sayfasından...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23