• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Altaylı: Arda'ya gıcık olma sebebimiz başka

Yeniakit Publisher
2017-10-10 05:07:00 -
Altaylı: Arda'ya gıcık olma sebebimiz başka

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programında spor gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Bloomberg'de yayınlanan 'Spor Saati' programında konuşan Fatih Altaylı, gündem değerlendirmesinde bulundu.

''ADA DEDİĞİN İZLANDA HER ALANDA BİZDEN İYİ''

Milli Takım'ın önümüzdeki turnuvalarda daha alt torbalarda yer alma tehlikesi üzerine konuşan Fatih Altaylı, ''Maç kaybettiğimiz takımlara bakarsan hangi çanaktan turnuvalara katıldığımızın önemi yok. 4. çanaktan bir takım geliyor bize 4 tane atıyor gidiyor. Böyle olmaya devam edersek nereden katıldığımız çok da önemli değil. En dip çanak neyse oraya doğru Türkiye koşar adımlarla gidiyor. Bu ülkede futbol dahil hiç bir şeyi ciddiye almıyorum. Bu ciddiyet meselesini milli takımla sınırlamak o çocuklara haksızlık oluyor. Bir ülkenin vatandaşıysan o ülkeye karşı tüm ödevlerini ve görevlerini yapmalısın. Vatanı seviyor olmak demek; o ülkeye katkıda bulunuyor demek. Futbolculara kızıyoruz, işini ciddi yapmıyorlar diye. Bence futbolcular olmaları gerekenden daha ciddiler. Kıyamet kopuyor. 'Vay ada takımına yenildik' diye. Ulan o ada dediğinizin milli geliri Türkiye'nin 3 mislinden daha fazla. E ne oldu ada? Toprağı yok, ekim yok, dikim yok, hiç bir şey yok ama senden zengin. 2008'de bu ülke batıyordu ama bugün senden daha iyi durumda. Hiç kimse düşünüp de 'İzlanda'dan neden biz daha zengin değiliz' diye bunu sağlayamayan şirketlere ve şahıslara bir şey diyemiyor ama futbolculara herkes laf ediyor. İzlanda'nın yaşam standartları Türkiye'nin iki misli. İzlanda'daki eğitim seviyesi Türkiye'nin iki üç misli. De ki 'Ben İzlanda'dan şu alanlarda iyiyim ama aptal futbolcular İzlanda'yı yenemediler' ama sen hangi alanda İzlanda'dan daha iyisin ki? Türkiye her alanda İzlanda'nın gerisinde! Futbolun nası ileride olsun. Futbolcun, İzlanda'dan kötü oldumu kabahatli, ama memleketin geri kalanı İzlanda'nın gerisinde olunca kimsenin kabahati yok. İzlanda zenginliği milli piyangodan mı kazandı? Eleştirmek kolay. At topu başkasına. O kötü bu kötü futbolcu kötü bilmem ne kötü falan filan. Eğer mağlubiyete gülmeyeceksek hüngür hüngür ağlayalım. Biz memleket olarak mağlubuz. Her maçtan 3-0 4-0 yenik ayrılıp averaj takımı oluyoruz. Arda'nın gülmesi de o gülme değil. O da ayrı bir mevzu...'' dedi.

''ARDA'NIN GÜLMESİ BİLDİĞİMİZ GÜLMEDEN DEĞİL''

Arda Turan'ın milli maçta oyundan alındıktan sonra gülmesiyle ilgili de yorum yapan Altaylı, ''Mustafa Denizli doğruya yakın bir şey söyledi. Hatırlarsın Fenerbahçe-Galatasaray maçında 6 gol yedik. O maçtan sonra birisi benle röportaj yaptı. Bana sordular, 'Ne yaptınız?' diye. Ben de 'güldük' diye cevap verdim. 1-0 geriye düştük üzüldüm, 2-0 oldu üzüldüm, 3 oldu yine üzüldüm, 4. golde 'Allah kahretsin' dedim, 5. golden sonra gülmeye başladım. Anlıyor musun bu nasıl bir gülmek? 'Değmez' diyorsun bir noktadan sonra. Arda'nın gülmesi de o gülmeden. Arda manyak mı? Niye gülsün? Halimize bak diye gülüyor ama bunun adı acı tebessüm. Arda'ya vur ona vur kendine vur. Kimse kendine vurmuyor. Kimse kendine bir şey demesin. Futbolxcu gol atmadı vur futbolcuya. Hele hele Arda'ya vurma hakkımız iyiden iyiye az. Arda Türkiye'den para kazanmıyor. Parasını İspanya'dan kazanıyor. Oradaki taraftara karşı daha sorumlu. Bizim ödediğimiz paralardan parasını almıyor. Federasyon başkanı çok üzgün ve tepkili diyorlar. Ne işin var senin orda? Ne yaptınız? Lucescu... Yanlışlar yapıyor mu? Yapıyor. Yanında kimse yok mu bu adamın. İlk geldiğinde Tayfur Havutçu'dan yardımcı olmaz demedim mi ben? Tayfur futbolu bırakalı kaç sene oldu ve biz onu nerede gördük? Nerede teknik direktörlük yaptı? Tayfur'un böyle bir ufku var mı? Tayfur'un böyle bir ufuk verecek futbol yapılanman var mı? E o zaman? Lucescu parasını alır gider, öbürü alır gider, sonra bir başkası gelir parasını alır gider. Peki bu organizasyon nerede? Altyapıdan adam çıkmıyor bu ülkede. Diyorlar ki; 'Yabancı', İspanya'da yabancı sınırı var mı? İspanya Milli Takımı dökülüyor mu peki? Adamlar hem Dünya hem de Avrupa şampiyonu oluyorlar. Herkes topu birbirine atıyor. Yerli futbolcu yetişiyor da yabancı mı alıyor? Yerli oyuncu yetişmiyor ondan yabancı alıyorlar. Almanya'da yaşayan kaç tane Türk var ben sana sorayım. 3,5 4 milyon... Birinci Lig'de kaç tane Alman kökenli futbolcu var? Milli Takım'da Alman kökenli kaç futbolcu var? Orada nasıl yetişiyor kardeşim? Bizim altyapılarımız yok. Büyük takımlarda altyapı yok. Kimsede altyapı yok. Hiçbir ligde altyapı organizasyonu yok demiyor ama 'yabancıyı almayın' diyorlar. Yabancı gelmezse sen de ben de bu ligde oynarız. Birisi geliyor altyapı oluyor diğeri gidiyor altyapı kalmıyor. Bütün bu beceriksizliğin ve organizasyonsuzluğun faturasını sahaya çıkan 11 tane oyuncuya kesiyorsun. Vur Arda'ya vur Ozan'a! Bu çocuklar çıkıp oynamaya çalışıyorlar. Kızalım, kızmayalım demiyorum. Futbolculara 'ruhsuzlar' diyoruz. Futbol ruhla mı oynanıyor arkadaşım? Futbol bacak ve kafayla oynanır. İkisi entegre olursa bu iş olur. Kimse ruhla oynamıyor futbolu... Ampute takımının ruhu var da A Milli Takım'ın ruhu yokmuş. İki takımın da organizasyonları farklı alanları farklı. Ampute milliler iyi çünkü orada iyi bir organizasyon var. Uzun süredir adam gibi adamlar futbolun başında olmuyor. Yarın öbür gün Ampute'ye de futbolu yönetenler parmak soksun bak bakalım orada bir şey kalıyor mu?'' dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

''ARDA'YA GICIK OLMA SEBEBİMİZ BAŞKA''

Arda Turan'a gösterilen sert tepkileri de eleştiren Fatih Altaylı, ''Bu çocuklar profesör değil mühendis değil bunlar futbolcu. Bunların eğitim düzeyi belli kalitesi belli geldikleri yerler belli. İyi de konuşabilirler kötü de konuşabilirler. Bunun da eğitimi almalılar. Çocuk o günkü meselesine göre konuşuyor. Arda'ya gıcık olma sebebimiz gülmesi değil. Biz aşağıdaki birini hak etti veya etmedi en tepeye çıkarırız çünkü en tepeye çıktıkları yerde düştüğünde daha çok yaralansın isteriz. Çünkü yüksekten bırakırsak kesin düştüğünde ölür. Çıkar çıkar çıkar sonra at aşağı. Arda hak ediyor mu bunları? Hak ettiği yerler de var hak etmediği yerler de var. Arda'ya sürekli buradan diyorum. Türkiye'ye bu kadar gelme gündem olma demiyor muyum? Arda'ya gıcık olma sebebimiz bu. Zaten çok para kazanıyor diye ülkece kıl oluyoruz. Bacak kadar çocuk 50 milyon 100 milyon götürdü diye sürekli konuşuyoruz. İçten içe çaktırmasak bile deliriyoruz. 'Ulan ben bu kadını rüyamda göremem Arda ile beraber' diyoruz. Bu çocuğu biz adam ettik diye herkes saldırmaya kalkıyor. Kimse köyünde peygamber olmaz diye güzel bir laf vardır. Yarın Arda gider aynısını Oğuzhan'a yaparız. Ama kimse dönüp de bu organizasyon başından sonuna kötü demez.'' dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23