• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'da Müslümanlar için tatil günü sorunu

Yeniakit Publisher
2017-10-12 17:09:00 -
Almanya'da Müslümanlar için tatil günü sorunu

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, "Müslümanlar için tatil günü uygulamasının  başlatılması konusunda görüşmeye hazırım" dedi.

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, bazı bölgelerde Müslümanlar için tatil günü uygulaması başlatılması konusunda  görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. 

Bakan Maiziere, üyesi olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) Aşağı Saksonya eyaletinde pazar günü yapılacak eyalet meclisi seçimleri vesilesiyle Wolfenbüttel kentinde düzenlediği seçim mitinginde, "Müslümanlar için tatil günü uygulamasının başlatılması konusunda görüşmeye hazırım. İstenirse belki yapılabilir." dedi.

Allerheiligen adı verilen Katoliklere ait dini tatil gününün de sadece Katolik Hristiyanların yaşadığı bölgelerde uygulandığına işaret eden Maiziere,  "Müslümanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde neden bir Müslüman tatil günü konusu da düşünülmesin ki?" diye sordu.

CDU Aşağı Saksonya Eyaleti Başkanı Bernd Althusmann ise Bakan Maiziere'nin açıklamalarını eleştirerek, "Dini tatil günlerine ilişkin tartışmaları seçim mücadelesinde genel olarak uygun bulmuyorum." dedi.

Almanya'da mevcut olan tatil günlerinin uzun bir geçmişe dayandığına dikkati çeken Althusmann, "Köklü yapıların değiştirilmesi için ihtiyaç görmüyorum." şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ülkenin 16 eyaletinde yerel hükümetlerin kendi isteğine bağlı olarak  farklı şekilde uyguladığı resmi tatil günleri mevcut.

Almanya'da sadece iki eski Alman devletinin birleştiği gün olan 3 Ekim ülke çapında resmi tatil günü olarak kabul ediliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23