• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya Başbakanı Merkel'den sert açıklamalar

Yeniakit Publisher
2016-05-26 14:47:00 -
Almanya Başbakanı Merkel'den sert açıklamalar

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda önemli mesajlar verdi. Merkel, “Ben de masayı devirebilirim ama bu mutabakatı çökmeden yönetmek istiyorum” dedi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, mülteci mutabakatına karşılık vize serbestisi için restleşmenin devam ettiği bir ortamda “masayı devirmek” yerine “iletişimi” tercih ettiğini belirtti. Ntv'nin haberine göre Merkel, vize serbestisindeki 72 kriterin değişmediğini ve buna 2013’te Erdoğan’ın imza attığını aktardı.

Merkel, Dünya İnsani Zirvesi için geldiği İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan önce sivil toplumun temsilcileriyle bir araya geldi. İnsan hakları, yargı, medya, iş dünyası ve akademisyenlerden oluşan küçük bir grupla pazar günü iki saate yaklaşan kapalı bir toplantı yaptı. Ardından da pazartesi günü Erdoğan’a, görüşmesinde, Türkiye’ye yönelik kaygılarını dile getirdiğini açıkladı. Sivil toplum temsilcileriyle yaptığı bu görüşmeye katılanlar Merkel’in Türkiye’deki gelişmelerle ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olduğunu söyledi.

 72 KRİTER

Merkel, ayrıca Avrupa içerisinde “Türkiye ile yapılan anlaşmanın çökmesini arzulayanlar” olduğunu da anımsattı ve “Bu süreç çökerse zaten AB’de ‘Türkiye ile konuşmayın’ diyenler çoktan hazır” mesajı verdi. Türkiye ile varılan mutabakatın “sonsuza kadar sürmeyeceğinin” farkında olduğu mesajını verdi. AB’nin yeni kriterler üretmediğini de vurgulayan Merkel, “Bu 72 kriterlik anlaşmayı Erdoğan Başbakanken imzaladı” diyerek AB’nin tutumunun değişmediğini belirtti. Merkel, “AB içindeki tartışmalar, AB değerleri içinde ilerlemiyor” derken Avrupa’nın bölge ülkeleri kadar mülteci kabul etmemesini de eleştirdi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23