• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanların 'Nazi' sevgisi yeniden hortladı!

Yeniakit Publisher
2017-09-05 13:09:00 - 2017-09-05 13:16:47
Almanların 'Nazi' sevgisi yeniden hortladı!

Dünya Kupası grup elemelerinde Prag'da karşı karşıya gelen Almanya ile Çekya maçında Alman taraftarların yaptığı Nazi selamı maçın önüne geçti.

LEGİDA, PEGİDA ve AFD Partisi ile yeniden yükselişe geçen Alman Nazizm-Faşizm akımı spora da sıçradı. Dün Prag'da oynanan Almanya-Çekya maçında Alman tribünlerinden Nazi selamları yükseldi.

"SİEG HEİL SELAMI"

Maçın ortalarının oynandığı sırada Alman Milli Takımının atak yaptığı bölümde tribünlerden skandal tezahüratlar yükselmeye başadı. Alkışlayarak tempolu sloganlar atan taraftarların Nazi selamı olarak bilinen "Sieg Heil" (Yaşasın Zafer) sloganları atıldı.

Maçın bir kısmında bu tezahüratı gerçekleştiren taraftarlar, yaptıkları el ahreketleri ile de Nazi Selamını yerine getirdiler.

MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ'NDEN TEPKİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Alman taraftarların tezahüratları büyük tepki çekerken, Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw' de duruma tepki gösterenlerden biri oldu.

Löw, "Ülkemiz için utanç vericiydi." dedi. Taraftarların maç içinde Nazi tezahüratı yapması konusunda yetkilileri göreve çağıran Löw, “Üzgün değilim ya da öfke dolu olduğum için üzgünüm. Hissettiklerimi bu daha iyi açıklar. Olanlar yüzünden gerçekten çok kızgınım. Bazı taraftarlar ülkemiz adına utanç verici davranışlarını sergilemek için uluslararası bir futbol maçını kullandılar” dedi.



Löw ayrıca, “Bu anarşistleri istemiyoruz, onların milli takımı değiliz ve Prag’da olan taraftarların bazıları oldukça düşük seviyeli ve adice hareket etti.” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23