• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alman dergisi yazdı! Korkunç Türkiye planı

Yeniakit Publisher
2017-09-11 11:39:00 - 2017-09-11 11:47:50
Alman dergisi yazdı! Korkunç Türkiye planı

Alman dergisi Der Spiegel, FETÖ'nün terör örgütü PKK'ya suikastler yaptırıp Türkiye ve MİT'in üzerine atma planları yaptığını yazdı.

Alman dergisi Spiegel Online, FETÖ'nün PKK'ya ünlü Alman kişilere suikast yaptırıp, Türkiye'nin ve MİT'in üzerine atma planlarını ortaya çıkardı. Derginin haberinde, FETÖ'nün Almanya'yı nasıl maniple ettiği, Alman polisi ve savcılarıyla nasıl dalga geçtiği de gözler önüne serildi. 

Spiegel Online’da 06 Eylül 2017’de yayınlanan “Did Turkey Plan To Kill Kurdish Official in Germany?” başlıklı Martin Knobbe imzalı haberde, MİT ajanı olmakla suçlanan Fatih S. hakkında Hamburg’da görülen espiyonaj davası, terör örgütü PKK'ya yakın Kürt Toplum Kongresi (KCD-E) Eş Başkanı Yüksel Koç ile Almanya’nın Bremen kentinde yapılan söyleşi de aktarılıyor.

Habere göre, dava, Türk hükümetinin Almanya’daki istihbarat faaliyetleri hakkında soru işaretlerine neden oluyor. Alman makamlar, Yüksel Koç’un ihbarı üzerine Fatih S. hakkında soruşturma başlatıyor. Yüksel Koç, kendi adının da içinde bulunduğu bir suikast listesi hazırladığını öne sürüyor. Bu bilginin kendisine Fatih S. tarafından aktarıldığını bildiren Yüksel Koç, kendisini öldürmekle görevlendirildiğini söylediği bir başka ajan tarafından el yazısı ile yazılmış ve suikasta hedef olacağını işaret eden bazı notları kendisine ilettiğini de öne sürüyor. Yüksel Koç’un elinde bulunan 28 Haziran 2016 tarihli bir notta, “Yüksel Koç ölecekse o zaman ekiple sürekli temasta olup her detayı tartışmalıyız” yazıyor. Yüksel Koç, suikasta hedef olmamak için Almanya içinde sürekli yer değiştiriyor. 2013’den beri MİT için ajanlık yaptığı iddia edilen Fatih S.’nin, 2015’te Almanya’daki PKK sempatizanlarını izlemesi için görevlendirildiği sanılıyor.

"CEM ÖZDEMİR'E SUİKAST"

Savcılar, Fatih S.’nin Yüksel Koç’a suikast düzenlemeye niyetli olduğunu gösteren delile ulaşamıyorlar. Bununla birlikte Fatih S., sorgusunda MİT’in Yüksel Koç ile bir başka Kürt politikacıya suikast düzenlemeyi planladığını ifade ediyor. Fatih S., Cem Özdemir’e de bir saldırının planlandığını da açıklıyor. Soruşturmayı yürütenler, Fatih S.’nin ifadelerini teyit edemiyorlar. Suikastı kimin düzenleyeceği de teyit edilemeyen hususlar arasında yer alıyor. Fatih S.’nin çok başarılı bir ajan olmadığı anlaşılıyor. Hedefleri hakkında çok fazla bilgi toplayamayan Fatih S.’nin bazı ifadeleri masalı andırıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KANITLAYAMADILAR

Espiyonaj faaliyetinin Türkiye adına yürütüldüğünü kanıtlamakta güçlük çeken savcılar, Alman istihbaratının da bu hususta güvenilir bir bilgi iletmediğini bildiriyorlar. Alman savcılar, şans eseri Fatih S.’ye ulaşıyorlar.

YA ABARTILI YA DA SAHTE

Fatih S.’nin Hamburg’daki sığınma görüşmesinden sonra 15 Aralık 2016’da tutuklanıyor. Fatih S.’nin bazı bilgileri abarttığı anlaşılıyor. Kürtlerin Bremen’deki bir gösterisine katılan sivil giyimli bir polis memurunun fotoğrafı, buna örnek teşkil ediyor. Fatih S., fotoğraftaki kişinin Bremen polis şefi olduğunu ve bu kişinin PKK ile yakın ilişkisi olduğunu iddia etse de şahsın Bremen emniyetinde üst düzey görev yapmadığı ve Yüksel Koç’un da şahsı çok iyi tanımadığı anlaşılıyor. Fatih S.’nin temin ettiği bilgiler ya abartılı ya da sahte çıkıyor.

İTİRAF ETTİ!  FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN AJANIYIM

Savcılara verdiği ifadeyi de değiştiren Fatih S., sonraki bir ifadesinde MİT değil Fetullah Gülen için ajanlık yaptığını anlatıyor. Fatih S., FETÖ ile PKK arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ortak bir muhalefet hareketi oluşturulmasının planlandığını ve kendisinin PKK’ya yakın Kürt şahıslarla temasa geçmekle görevlendirildiğini söylüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23