• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alman Der Spiegel'den Türkiye söylentisi!

Yeniakit Publisher
2017-05-26 16:37:00 -
Alman Der Spiegel'den Türkiye söylentisi!

Der Spiegel dergisi Almanya ile Türkiye arasında kriz çıkaran "ziyaret" konusunda Türkiye’nin kısmi olarak yumuşama gösterdiğini öne sürdü.

Der Spiegel dergisi Almanya ile Türkiye arasında sorun teşkil eden Alman parlamenterlerin İncirlik ve Konya üslerindeki askerlerini ziyaret etmeleri konusunda Türkiye’nin kısmi olarak yumuşama gösterdiğini öne sürdü.

Spiegel Online'da yer alan habere göre, Alman Dışişleri Bakanı Sİgmar Gabriel NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberge Konya’ya yapılacak seferlerin NATO uçuşu sayılması önerisinde bulundu. Haberde böyle bir karar alınması durumunda Konya’daki üstte görevli Alman AWACS personelinin Federal Parlamento üyeleri tarafından ziyaret edilmesi konusunda Türkiyenin onayına gerek kalmayacağı bilgisi yer aldı. Gabriel’e göre böyle bir durumda NATO’nun Ankara’ya sadece bilgi vermesi yeterli olacak.

 TÜRKİYE SICAK BAKIYOR İDDİASI

 Dergi, Brüksel’deki NATO zirvesi kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel arasındaki görüşmelerde Türk tarafının böyle bir düzenlemeye sıcak yaklaştığını iddia etti.

 İNCİRLİK KONUSUNDA İLERLEME YOK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 Konya’da yumuşama umudu olduğunu yazan Spiegel Online, İncirlik Üssünde konuşlu Alman askerlerinin milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesi konusunda ise ilerleme olmadığına değindi. Dergi bunda Konya’nın NATO üssü, İncirlik’in ise, Türk üssü olmasının etkili olduğunu yazdı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, İncirlik konusunun Almanya ile Türkiye arasında ikili görüşmelerle çözülmesi gerektiğini söylemişti. Spiegel, NATO’nun DEAŞ’a karşı mücadelede uluslararası koalisyona katılma kararı sonrasında Alman tarafında Stoltenberg’in İncirlik konusunda da devreye girmesi umudunun arttığını yazdı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23