• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alman bakanın Türkiye ziyareti iptal edildi

Yeniakit Publisher
2016-09-27 16:00:00 -
Alman bakanın Türkiye ziyareti iptal edildi

FETÖ'cüleri ziyaret etmek amacıyla Türkiye'ye gelmeyi planlayan Almanya'nın Hessen eyaleti Avrupa Bakanı Lucia Puttrich, eski Türkiye'de olduğu gibi el üstünde tutulmayacağını ve bir çok yetkiliden randevu alamayacağını fark edince ziyaretini iptal etmek zorunda kaldı.

Hessen eyaleti Avrupa Bakanı Lucia Puttrich, 4 gün olarak planladığı Türkiyeziyaretini iptal ettiğini duyurdu. Alman Wiesbadener Kurier gazetesi, Puttrich'in Hessen eyaletinin kardeş kenti Bursa'nın Valisi İzzettin Küçük'le programı olduğuna ve Türk tarafının bu görüşmeyi kısa süre öncesinde iptal ettiğine dikkat çekti.

Puttrich, temaslarında Türkiye-Almanya ilişkilerini etkileyen zorlu konuları gündeme getireceğini, ayrıca Fetullahçı darbe girişimiyle ilgili olarak Temmuz ayında tutuklanan Bursa'nın eski valisi Sabahattin Harput'un da akıbetini öğrenmek istediğini açıklamıştı.

Hessen eyaleti Hükümet Sözcüsü Michael Busser de Alman haber ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Türk yetkililerin randevu vermemesi/iptal etmesi nedeniyle ziyaretin iptal edildiğini bildirdi.

Türk yetkililere yönelttikleri soru karşısında konunun darbe girişimiyle ilgili olduğu izlenimi edindiklerini kaydeden Busser, "Bunun üzerine Bayan Puttrich, Türk tarafı diyaloğa hazır değilse bu seyahati gerçekleştirmenin anlamı olmadığına karar verdi" şeklinde konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23