• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Allah'ın yardımıyla terör belası bitecek!

Yeniakit Publisher
2016-05-03 00:47:00 - 2016-05-03 00:51:11
Allah'ın yardımıyla terör belası bitecek!

Şer odaklarının Erdoğan karşıtlığı maskesiyle millete karşı bir tutum sergilediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asıl önemli olan, bu karşıtlığın kimleri yan yana getirdiğidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki Erdoğan karşıtlığının millete karşı bir tutum olduğunu ve bütün şer odaklarını bir araya getirdiğini söyledi.Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin ilk sayısında kendisiyle söyleşi yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha adil bir dünyayı tesis etmek için çabaladıklarını belirtti. Tam bağımsız olmak için “yerliliği ve milliliği” her alanda hayata geçirmenin şart olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Yerlilik ve millilik, siyasetten iş dünyasına, medyadan eğitime, akademiden sanata, istihbarattan savunmaya kadar her alanda kriter olmalı” dedi.

TERÖR BELASI BİTECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz, artık manipülasyonlarla krizlere sokulamayacak sağlam bir istikrar zeminine kavuşmuştur. ‘Yeni Türkiye’ yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Önümüze çıkarılan son engel ise en aşağılık, en insanlık dışı yöntem olan terörün yeniden hortlatılması oldu. Fakat Allah’ın yardımı ve milletin desteğiyle, bu saldırıların hepsini de boşa çıkardık, çıkaracağız” değerlendirmesinde bulundu.

PARALEL TEHDİT

Paralel Yapı’nın devlete ve millete yönelik bir tehdit olduğunu belirten Erdoğan, “Şu anda devletimizin tüm kurumları ve milletimiz bu yapı ile mücadeleyi sahiplenmiştir. Ama daha etkin bir mücadele sergilemek durumundayız. Benim “tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet” diye tarif ettiğim bu yapının gerçek yüzünü görüp uzaklaşan samimi kardeşlerimiz oldu” dedi.  Erdoğan, DAEŞ ile mücadeleyi Türkiye kadar sonuç alıcı şekilde gerçekleştiren başka bir ülke bulunmadığına dikkati çekerek, bazı ülkelerin DAEŞ’le mücadele bahanesiyle Suriye’de kendi bölgesel projelerini hayata geçirmeye çalıştığını kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ŞER ODAKLARI KOL KOLA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetteki ‘Erdoğan karşıtlığı’ konusunda ise şunları söyledi: “Bu, şahsımla ilgili değil, millete karşı bir tutumdur. Asıl önemli olan, bu karşıtlığın kimleri yan yana getirdiğidir. Bakıyorsunuz terör örgütü PKK destekçileri ile Paralel Yapı üyeleri yan yana. Ya da bugüne kadar birbiriyle kavga edenler kol kola. Bu süreç aynı zamanda maskelerin düşmesini, millete cephe açanların gerçek yüzünün görülmesini de sağladı. Bu açıdan hayırlı da olmuştur.”Erdoğan, milletin gönlünü kazanacak siyaset üretemeyenlerin, iç gerilimlerini ve acziyetlerini gizlemek için çirkin üsluba başvurduklarını, ancak milletin bunları görüp herkese notunu verdiğini ifade etti.

TÜRK TİPİ BAŞKANLIK

Erdoğan, yeni anayasa ya da başkanlık sistemi tartışmalarının, büyüyen Türkiye’nin yeni ihtiyaçları dolayısıyla gündeme geldiğini belirterek, “Türk tipi başkanlık sistemi olmaz” diyenlerin, bu milletin iyi bir şey ortaya çıkarabileceğine hiçbir zaman inanmayanlar olduğunu dile getirdi. Zaten dünyada uygulanmakta olan tek bir başkanlık sistemi modeli bulunmadığına dikkati çeken Erdoğan, evrensel standartların Türkiye’nin kendi tarihi ve kültürüyle sentezlendiği bir modelde özgün bir başkanlık sisteminin elbette olabileceğini ifade etti.

TÜRKİYE’DE BASIN ÖZGÜRDÜR

Basın özgürlüğü konusunda Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan haksız eleştirilere maruz kaldığına değinen Erdoğan, “Türkiye’de basın özgürdür. Aksini iddia edenlerin basın özgürlüğünden anladıkları, eskisi gibi hükümet kurup hükümet yıkan bir medya gücüne sahip olmaksa, bunun olmayacağı bir Türkiye’de yaşıyoruz. O günler geçti artık. Elbette özgürlükleri daha da genişleteceğiz. Ama bugün Türkiye’de basın özgürlüğü meselesi, siyasi bir kalkana dönüşmüş durumdadır. Bunu gündeme getirenlerin aslında medya ile ilgili bir dertleri yoktur” yorumunu yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23