• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Allah beni seviyor bana burayı nasip etti

Yeniakit Publisher
2017-03-29 07:07:00 -
Allah beni seviyor bana burayı nasip etti

Türkiye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet ile ilgili tutumunu aşırılaştıran AB ülkelerinin aksine, Türkiye’de faaliyet gösteren küresel devler, duydukları güvenin etkisiyle yatırımlarını sürdüreceklerini açıklarken, en anlamlı ifade Hyundaİ Assan Başkanı Hyun Yoon’dan, “Allah beni seviyor, burada çalışmamı nasip etti” sözleriyle geldi

Türkiye’de yıllardır faaliyet gösteren küresel şirketler, ülke ekonomisine duydukları güvenin etkisiyle yatırımlarının artarak devam edeceğini belirtiyor.

Hyundai Assan Başkanı Mong Hyun Yoon, Türklerin arkadaş canlısı olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin kendisinin ikinci evi olduğunu söyledi.

Yaratıcı’nın Türkiye’yi sevdiğini dile getiren Yoon, “Tanrı beni de seviyor, bu yüzden burada çalışmamı nasip etti” dedi.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, Türkiye’ye gelecek için yatırım yaptıklarını, geleceğe hazırlandıklarını ifade ederek, yeni mağazalar açtıklarını, bunun da yeni iş imkanları oluşturduğunu söyledi.

‘YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK’
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kim, birçok alanda yatırım hedefleri bulunduğunu belirterek, “Türk pazarı orta ve uzun vadede potansiyele sahip. Uzun dönemde Türkiye ekonomisinin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden yatırım yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye’de büyük bir genç nüfus bulunduğunu, şirketleri için bunun büyük önem taşıdığını kaydeden Kim, genç nüfusu ve start-up şirketleri desteklediklerini, kendilerine başvuran genç girişimleri de desteklemeye başladıklarını kaydetti.

Novartis Türkiye Başkanı Peter Catalino ise Türkiye’de her yıl yatırımlarını artırdıklarını, geçen yıl Türkiye’ye yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildirdi.

GLOBAL ÜRETİM NOKTASI

Catalino, Türkiye’deki 4 üretim tesisleri ile Novartis içinde global ölçekte önemli bir üretim noktası olduklarını, bu tesislerde ürettikleri katma değeri yüksek ilaçlarla Türkiye’nin yüksek teknolojili üretimine katkı sağladıklarını kaydetti.

Geçen yıl 150 milyon dolar seviyesinde ihracat yaptıklarını, son 10 yıldaki ihracat miktarlarının ise 1,2 milyar dolara ulaştığını bildiren Catalino, Novartis olarak devletin ilaç sektörü vizyonunu desteklediklerini, yenilikçi ürünleri getirerek burada üreteceklerini söyledi.

Peter Catalino, gelecek dönemde Türkiye ile birlikte büyümek hedefiyle daha fazla yatırım yapacaklarını bildirdi.

100’ün üzerindeki klinik araştırma ile Türkiye’de bu alanda lider ilaç şirketlerinden olduklarını vurgulayan Catalino, geçen yıl klinik araştırmalara 39,4 milyon dolar yatırım yaptıklarını, son 7 yılda da Türkiye’deki klinik çalışmalara 144 milyon doların üzerinde kaynak ayırdıklarını söyledi.

YABANCI ORTAKLIKLARIMIZ SÜRECEK

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Yenilenebilir enerji kapsamında yeni projelere de yabancı ortakla beraber girmeye çalışacağız” açıklamasında bulundu. 

Nihat Özdemir, “Limak olarak Katmerciler Grubu ile savunma sanayisinde iş birliği yapmak için ön anlaşma imzaladık. Savunma sanayisinde olduğu gibi iyi bir fırsat gördüğümüzde yeni sektörlere de girmek için çalışmalara başlayabiliriz. Türkiye’nin geleceğini düşünerek yeni yatırımlarda bulunabiliriz” şeklinde konuştu.

CİRO HEDEFİ 4.8 MİLYAR $

Rusya’da yeni işler peşinde olduklarını belirten Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, şu sıralarda önemli alt yapı projeleriyle ilgilendiklerini vurguladı. 

Elektrik dağıtım özelleştirmeleriyle ilgili farklı bölgelerde değişik ortaklıklar kurma ihtimallerinin bulunduğunu da işaret eden Özdemir, Limak olarak 2017’de de yine yüzde 20 artışla 4,8 milyar dolar ciroya ulaşmayı tahmin ediyoruz” diye konuştu.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23