• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alkol neredeyse uyuşturucu oradadır

Yeniakit Publisher
2014-09-17 08:04:00 - 2014-09-16 22:10:16
Alkol neredeyse uyuşturucu oradadır

Paralelin operasyon gazetesi Taraf’a verdiği röportajda, “AK Parti alkolü yasakladı, Bonzai’yi patlattı” diyen Prof. Dr. Ayhan Aktar’a, Yeşilay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan’dan sert tepki geldi. Seylan, “Alkol nerede yüksek kullanılıyorsa uyuşturucu da orada yüksek kullanılıyor” şeklinde konuştu.

MUHAMMED UZUN - Himmet paraları ile desteklenen, Müslüman parası ile ahlaksızlık propagandası yapan ateist Taraf gazetesi, ailelerin yeni kâbusu olan bonzai için sözde bilim adamı Prof. Ayhan Aktar’a “İktidarın alkole getirdiği yasaklar, bonzai kullanımının patlamasına sebeb oldu” analizi yaptırmasına, Yeşilay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan sert tepki gösterdi. Seylan; “Ben çok merak ediyorum, Sayın profesör hangi verilere dayanarak bunu söylüyor. Bu görüşü kabul etmiyoruz. Sigara ve alkol düzenlemeleri, uyuşturucuyla mücadelede çok önemli faydalar sağlamıştır. Bugün Ak Parti bonzai maddesini yasaklarsa yarın eroin satışı mı patlayacak?” şeklinde konuştu.

REKLÂM KOKAN KONUŞMALAR

Seylan, “Alkol ve Tütün enstitüsü dünyada önemli bir yere sahiptir. Bu enstitüler tüketimi artırmak için profesyonelce çok farklı mecralarda çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar bazen bilim adamları üzerinden oluyor. Bunun en büyük örneğini profesörün açıklamalarında gördük. Bugün de Aktar’ın yaptığı konuşmalar tamamen enstitü ağzı kokan konuşmalardır” ifadesinde bulundu.

ALKOL NEREDE UYUŞTURUCU ORADA

“Alkol yasaklandı” ibarelerini de eleştiren Seylan, “Bağımlılıklar konusunda konuşulacak her şey bir kere bilimsel verilere dayanması gerekiyor. Bu ülkede alkol yasaklanmadı. Diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sadece yasal düzenlemeler oldu. Bugün alkolün hiç olmadığı ülkelerde uyuşturucunun hiç olmamasını beklerdik. Alkol nerede yüksek kullanılıyorsa uyuşturucu da orada yüksek kullanılıyor” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23