• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alerji artık her mevsimin problemi

Yeniakit Publisher
2016-11-30 23:23:00 -
Alerji artık her mevsimin problemi

Dermatologlar sanılanın aksine bitkisel ürünlerin çoğunun alerjen olduğuna dikkat çekiyor ve içeriği açıklanmayan kozmetiklerin ciltte önemli hasarlara yol açabileceğini belirtiyor.

Alerji sadece bahar aylarında değil her mevsim karşımıza çıkabiliyor.

Uzmanlar alerjinin çevre kirliliği ve kimyasal kullanımıyla paralel olarak arttığına dikkat çekiyor.

Dermatolog Prof. Dr. Sibel Alper, “Deride iyileşmeyen kaşıntılı kızarıklık ve kabarıklıklar, dudak ve gözde şişme, boğazda gıdıklanma, sık hapşırma var ise ve uzun sürüyorsa mutlaka alerji açısından bir hekime başvurmak lazım” diyor.

Alerjik duyarlılık ömür boyu sürüyor. Yaşam kalitesini düşüren alerjenlerle mücadelede teşhisin büyük önem taşıdığını belirten Prof. Alper, “Alerji testleri ile kandan veya deri testleri sırta yapıştırma şeklinde alerjen saptanır, buna göre tedbir alınır. Ya da negatif çıkar. Örneğin; ‘acaba deterjana mı alerji var’ diyerek hayatı kendimize zehir etmek yerine, olmadığını bilerek rahatlarız” şeklinde konuşuyor.

BİTKİSEL ÜRÜNLERE DİKKAT
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bir ürünün bitkisel olması güvenli olduğu anlamına gelmiyor. En önemli alerjenlerin bitkiler olduğuna dikkat çeken Dr. Alper, “Bitkiler çok ciddi alerjenler. İlaçların hepsi bitkilerden yapılıyor. Örneğin; ısırgan otu da bir bitki ama alerjen” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23