• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ala: Reform paketi ile özgürlükler garanti altına alınacak

Yeniakit Publisher
2014-11-26 08:50:00 - 2014-11-26 08:50:24
Ala: Reform paketi ile özgürlükler garanti altına alınacak

15. Liderler Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, bölgenin refah ve huzur bölgesi haline gelmesi için bölge ülkeleri arasındaki işbirliği alanlarının genişletilmesini önemsediklerini ifade etti.

İSTANBUL - İçişleri Bakanı Efkan Ala, dünya devletlerinin de ilgisi ve takdirini kazanan Karadeniz’e Sahildar Ülkeler Sınır/Sahil Güvenlik Teşkilatları İşbirliği Forumu’nun, gelecekte yapacağı başarılı çalışmalarla Karadeniz’de istikrarın sürdürülmesine ve denizden yapılabilecek her türlü yasa dışı faaliyetin tehdit boyutuna ulaşmadan önlenmesine yönelik temel misyonunu devam ettireceğini belirtti. Ala, Deniz Müzesi’nde düzenlenen Karadeniz’e Sahildar Ülkeler Sınır/Sahil Güvenlik Teşkilatları İşbirliği Forumu’nun (BSCF) 15. Liderler Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, bölgenin refah ve huzur bölgesi haline gelmesi için bölge ülkeleri arasındaki işbirliği alanlarının genişletilmesini önemsediklerini ifade etti. Ala, sistem sayesinde Karadeniz’de meydana gelebilecek her türlü yasa dışı faaliyetin önlenmesine yönelik olarak ikili ve çoklu ortamda etkin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmasını yararlı gördüğünü ifade etti.

DÖNEM BAŞKANLIĞI TÜRKİYE’YE GEÇTİ

Toplantıda, 2013-2014 Dönem Başkanlığı görevini yürüten Romanya Sınır Polisi Genel Müfettişliği Başmüfettişi Ioan Buda, faaliyet raporunu sundu. Daha sonra temsili olarak gemi çanı çalınarak, dönem başkanlığı devir teslim töreni yapıldı. Dönem başkanlığı Romanya’dan Türkiye’ye geçti.

PAKET ÖZGÜRLÜKLERİ GARANTİ ALTINA ALACAK

Toplantı sonrası gazetecilerin ‘İç Güvenlik Reform Paketi’ ile ilgili sorularını cevaplayan Ala,  “Milletimizin can ve mal güvenliğini emniyet altına alırken, aynı zamanda hak ve özgürlüklerini her türlü otoriteye ve şiddete karşı da garanti altına alan, onların rahatlıkla kullanılmasını sağlayabilecek ortamı milletimize sunabilecek kapsamlı bir iç güvenlik reform paketidir bu. Gelişmiş ülkelerde, AB ülkelerinde vatandaşa nasıl hizmet sunuluyorsa, ne kadar kolaylaştırılmış ise biz daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz ve bunları yapacağız. Daha önce çeşitli paketler geliyordu, yine gelecek bunun gibi ama hepsi vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran ve vatandaşını odağına alan bir anlayışla hazırlanmış paketler olacaktır” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

VALİ ŞAHİN’E ZİYARET

İçişleri Bakanı Efkan Ala daha sonra, İstanbul Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından Bakan Ala, valilik bünyesindeki 120 metrekarelik tarihi halıya ilişkin bilgi aldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23