• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akşehir Belediyesinden namaza giden 333 çocuğa bisiklet

Yeniakit Publisher
2017-08-30 21:36:43 -
Akşehir Belediyesinden namaza giden 333 çocuğa bisiklet

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" projesinde 40 gün boyunca sabahları camiye gelerek namaz kılan 333 çocuğa bisikletleri törenle verildi.

Akşehir Belediyesi tarafından çocuklara camiyi sevdirmek ve namaz kılmaya teşvik etmek amacıyla İlçe Müftülüğünün de katkılarıyla gerçekleştirilen "Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında 40 gün boyunca sabah namazına devam eden 333 çocuğa bisikletleri Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir Belediyesiyle birlikte namaz konusunda bilinç oluşturmak maksadıyla böyle bir program düzenlediklerini ifade ederek, programa katılımın beklentinin çok üzerinde olduğunu kaydetti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise projenin başarılı olduğunu belirterek, camilerde ibadet yapmanın önemine dikkat çekti. Başkan Akkaya, “Camilere gerçekten ilgi azalıyor ve doluluk anlamında azalma var. Onun için camiye gitme bilincini camiye gidince yapılan ibadetlerin sevabının çok olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Özellikle yavrularımızın dinin kaynağından, diyanetimizin teşkilatından, görevli imam hatiplerinden öğrenmesi çok daha önemlidir. Eğer dinimiz kaynağından öğrenilmezse FETO gibi art niyetli yapılara alet olma riski çok artıyor. Onun için bizim, istikbalimizin güvencesi olan yavrularımızı camiye alıştırmak, dini kaynağından öğrenmesine ortam hazırlama gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu nedenle bu projeyi geliştirdik” dedi.

Projeye yaklaşık 500 kişinin müracaat ettiğini belirten Başkan Akkaya, “Bunlar içerisinden bu 41 günlük süre içerisinde 40 gün kesintisiz giden 303 öğrencimiz, yavrumuz çıktı. 30’la 40 gün arasında devam eden 24 öğrencimiz oldu ve onlara da artık mağdur etmeyelim dedik. Ayrıca yine yaz kuran kurslarında başarılı olarak Konya’da da ilçemizi temsil eden, Konya’da birinci olan yavrularımızı da bundan faydalandıralım istedik. 6 öğrencimizi de buna ekledik. Yine ilave olarak en çok öğrencinin sabah namazına camisinde devam ettiği imam hatiplerimizi de tespit ettik. Birinci Tipi Mahallesi Camimiz, ikinci Beşkavak Altınoluk Cami, üçüncü de Çakıllar Yukarı Cami. Bu hocalarımızı da onure edelim, özellikle gayretlerini tebrik edelim diye onlara da bir bisiklet hediye edeceğiz. Dolayısıyla bugün 336 tane bisikleti sizlerin huzurunda vermiş olacağız” diye konuştu.

Akşehir Belediyesi olarak bundan sonra bu tür projelere her zaman olduğu gibi destek vermeye devam edeceklerini aktaran Akkaya, “Belediye hizmetlerinde yollar yapılır, çeşitli yatırımlar, park bahçeler yapılır ama insana yapılan yatırım çok daha önemli. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız her zaman bize bunu öğütlüyor. Önemli olan insana yapılan yatırım, yolları altında yapsanız onun faydasını, onun kıymetini bilecek, onu en güzel şekilde değerlendirecek insan yetiştiremezseniz bunun kıymeti yok. Ülke olarak en büyük gücümüz, en büyük potansiyelimi, insan gücümüz ve gençlerimiz. Onun için onlara ne yapsak azdır diyorum” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk de, proje için Akşehir Belediyesi ve İlçe Müftülüğünü tebrik ederek, “Değerli arkadaşlar psikolog ve pedagoglar insan kişiliğini ilk 7 yılda teşekkül ettiğini ifade ediyorlar. Bilimsel anlamda kabul edilmiş bir gerçek ki, insan kişiliği ilk 7 yılda şekilleniyor. İlk 7 yıl onun için çok önemli. Bütün bir ömrümüzü ilkokul çağındaki yıllarda edindiğimiz bilgiler ve kazanımlar şekillendiriyor. Onun için sevgili çocuklarımızın bu ilkokul çağlarına tekabül eden dönemde ki bu etkinlik onların hafızalarında çok büyük bir pozitif etki yapacaktır. Namaz dinimizde çok önemli bir yer işgal ediyor. İmandan sonra dini umdeler içerisinde ilk sırayı namaz teşkil ediyor. Onun için namaza gereken önemi vermek durumundayız. Bizler sadece bu dünyaya bir takım maddi değerler elde etmek için gelmiyoruz. Hepimiz ölümlüyüz ve bir gün dünyadan geçip göçeceğiz. Onun için sadece bu dünyaya yatırım değil, öbür tarafa da yatırım yapmak durumundayız. Öğrencilerimizi, çocuklarımızı da bu anlamda iyi yetiştirmek durumundayız” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, projeyi gerçekleştiren Akşehir Belediyesi ve İlçe Müftülüğünü kutlayıp, “Bundan sonra çocuklarımız sabah namazına artık yeni bisikletleri ile gidecekler. Bundan sonra artık camilerimizin önünde bisiklet park yeri yapacağız ve çocuklarımız, gençlerimiz, arkadaşlarımız sabah namazını bisikletle gelecekler” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından bisiklet almaya hak kazanan çocuklara bisikletleri verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, bisiklet almaya hak kazanan çocuklar, velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23