• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AKPM’nin akıl hocası FETÖ

Yeniakit Publisher
2016-06-24 07:44:25 - 2016-06-24 07:44:25
AKPM’nin akıl hocası FETÖ

Avrupa PKK’yı akladı Türkiye’yi karaladı

Türkiye’ye karşı “hasmane” tutumunu her geçen gün biraz daha artıran Avrupa, yeni bir skandal rapor daha yayınladı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) İzleme Komitesi’nin Türkiye raporu, terör örgütü PKK’ya ve siyasi destekçilerine arka çıkarken, Paralel Yapı’nın safsatalarıyla Türkiye’yi karalaması dikkat çekti. PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerini görmezden gelen AKPM’nin, terörle mücadelede silahın bırakılmasını istemesi de tepkiyle karşılandı. “Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi” başlıklı rapor, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı düşmanca bakışını bir kez daha ortaya koydu. Raporda Türkiye’nin terörle mücadelesi hedef alınırken, PKK’ya karşı yapılan askeri operasyonlardan rahatsız olunduğu görüldü. PKK’yla silahlı mücadele yerine siyasi çözüm yollarının aranması gerektiği işaret edilirken, örgüte “cılız” bir çağrıda bulunuldu. Çağrıda, sadece “terör eylemlerine son ver ve silah bırak” denilmesi dikkat çekti. Hatırlanacağı gibi Belçika hükümeti, PKK’ya AB Konseyi binasının hemen arkasında çadır kurma izni vermişti. PKK’ya her türlü desteği veren Avrupa’nın son raporunda terörle mücadelede “siyasi çözüm” çağrısı yapması anlamlı bulundu! 

TÜRKİYE HEDEF ALINIYOR 

Paralel Yapı’nın 17/25 Aralık yolsuzluk safsatalarına da sahip çıkan raporda, Türkiye’nin bu tarihten sonra “hukuk devleti” olmaktan çıktığı iftirası atıldı. Kararda, “Dört bakan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu hakkındaki 17-25 Aralık 2013 tarihli yolsuzluk iddiaları ulusal politik süreçlerle ilgili değişikliklerin başlangıç noktası oldu” ifadelerine yer verildi. Türk hükümetlerinin yolsuzlukla mücadelede isteksiz ve yetersiz bir politika takip ettiğine işaret edilen raporda Paralel Yapı’nın iktidarı hedef aldığı argümanların kullanılması dikkat çekti. 

AKPM, FETÖ’YE SAHİP ÇIKTI 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Devletin gizli bilgilerini ifşa eden gazetecilerin tutuklanmasıyla ilgili yapılan yargılamaları da eleştiren AKPM, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a da sahip çıkmaya devam etti. Türkiye’de basına baskı uygulandığının ifade edildiği raporda, “Gazeteciler ve basın organlarına yönelik saldırılar, mülkiyet hakkına aykırı biçimde medyalara el konulması, gazeteciler üzerindeki baskılar ve sadece işini yapan gazetecilerin cezalandırılması otosansüre yol açmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Paralel Yapı’nın yayın organlarına kayyım atanmasına karşı çıkılan raporda, FETÖ’nün yasadışı faaliyetleriyle ilgili en ufak bir eleştiriye yer verilmemesi de gözlerden kaçmadı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23