• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'AKP eski Türkiye yolunda giderse dağılacak'

Yeniakit Publisher
2015-07-07 09:50:00 -
'AKP eski Türkiye yolunda giderse dağılacak'

HDP milletvekili Tan, AK Parti Grup Başkanvekili Bostancının HDP ile ilgili sözlerine, “Önce bir AKP’ye dikkat etsin. AKP eski Türkiye yolunda giderse dağılacak” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ayşegül Doğan'la Gündem Müzakere'de, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın HDP ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Tan, şöyle konuştu:

‘Önce bir AKP'ye dikkat etsin'

“Sayın Bostancı'ya bir espriyle cevap vermek istiyorum. Önce bir AKP'ye dikkat etsin. AKP bölünüp dağılırsa; lastik bir tarafa gidecek rot balans bir tarafa gidecek. Ona dikkat etsin.

“Çünkü AKP de eğer bu yol da giderse, eski Türkiye yolunda giderse, reformalara, demokratikleşmeye, 2002 ruhuna ve Turgut Özal'ın dönemindeki paradigmasına dönemezse AKP dağılacak.”

‘HDP'ye gelince…'

“Bize gelincei tabi niye böyle bir yorumda bulundu onu da bilmiyorum, ama bizim içimizde tabiki çok farklı ideolojilerden, çok farklı dinlerden, mezheplerden, sınıflardan arkadaşlarımız var. Peki bunlar niye yan yana geldiler?

“Bunlar yeni bir Türkiye, demokratikleşme, herkesin hakkını hukukunu alma noktasında yan yana geldiler. Eğer bu uyum içinde giderse tabi ki hiçbir sorun çıkmaz. Ama uyumsuzluk olursa, yani farazilik üzerinden, ‘bu böyle yaparsa, sosyalistler böyle yaparsa, dindarlar böyle yaparsa, öbürleri şöyle yaparsa şöyle olur' gibi faraziyeler bugün için çok erken ve gereksiz de. Çünkü böyle bir şey de yok henüz. Ama biz bunu düzenli uyumlu bir şekilde götürmek zorundayız. Oy aldığımız kitlenin beklentilerine isteklerine cevap vermek zorundayız.

“Sayın Bostancı bunu niye durup dururken söyledi bilmiyorum ortada fol yok yumurta yok. Ben de bir karşı espriyle cevap vereyim: Valla kendine mukayyet olsun da AKP dağılmasın.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23