• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AKM projesine tam not

Yeniakit Publisher
2017-11-08 13:39:00 - 2017-11-08 13:40:48
AKM projesine tam not

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtımı gerçekleştirilen Yeni AKM Projesi,sivil toplum kuruluşları ve kültür sanat dünyasının önemli isimlerinden tam not aldı

YENİ AKİT- İSTANBUL Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı gerçekleştirilen “Yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi” kültür sanat dünyasının önemli isimleri tarafından beğeniyle karşılandı. İstanbul AKM’nin yenilenmesi projesini değerlendiren İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner, İstanbul’un AKM gibi nitelikli, kültür ve sanat etkinlikleri için tasarlanmış mekanlara çok ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

Taner, AKM’nin teknik donanımlarına da işaret ederek, şunları aktardı: “En üst düzey akustik şartların sağlandığı, sahnesi ve teknik donanımıyla, mimarisiyle kente değer katan ve halkı kucaklayan kültür merkezlerinin varlığı İstanbul’un kültür sanat yaşamını zenginleştirirken, uluslararası arenadaki konumunu da güçlendirecektir. On yıldır özlemini çektiğimiz AKM’nin Murat Tabanlıoğlu’nun deneyimiyle yeniden İstanbul’a kazandırılması çok sevindirici.

Sanatçı Özdemir Erdoğan, AKM’nin yerine yapılacak binanın projesinin çok kapsamlı ve çok boyutlu düşünülmüş olduğunu belirterek, “Gerçekten uluslararası alanda bizi gururla temsil edecek güzel bir yapı” dedi.

Öte yandan, şair, yazar Hüsrev Hatemi de, “Yeni AKM tahmin ediyorum ki çok daha iyi olacak. Muhsin Ertuğrul da bir öncekinden daha iyi oldu. Basit bir bina iken çok büyük sayıda insan alabilecek güzel bir konferans ve tiyatro merkezi halini aldı. Ben ümitliyim ve iyi olacağını zannediyorum. Avusturyalılar, bozulmuş bir eski zaman anıtını yaptırırken, ‘Bu bizim için bir lüks’ demiyor ve kendine bunu layık görüyor. Biz, basit bir memleket değiliz. AKM’den daha iyilerine layığız” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23