• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit'in haberleri Dr. AK'ı depresyona soktu

Yeniakit Publisher
2016-05-04 11:26:00 - 2016-05-04 11:49:26
Akit'in haberleri Dr. AK'ı depresyona soktu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, ağıza alınmayacak hakaretler eden Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği’nde Klinik Şefi olan Fikri Ak’tan Akit’in haberine şaşırtan bir açıklama geldi. Çalıştığı hastaneden aldığı 80 günlük raporu izah etmekte zorlanan Fikri Ak, “Akit’in haberi sonrasında travma yaşadım ve depresyondayım. Yoğun ilaç kullanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, ağıza alınmayacak hakaretler ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği’nde Klinik Şefi olan Fikri Ak’tan Akit’in haberine şaşırtan bir açıklama geldi. Çalıştığı hastaneden aldığı 80 günlük raporu izah etmekte zorlanan Fikri Ak, “Akit’in haberi sonrasında travma yaşadım ve depresyondayım. Yoğun ilaç kullanıyorum” dedi. 

80 GÜNLÜK RAPOR ALDIĞINI DOĞRULADI

“Gazetemizde önceki gün yayınlanan “Devlet parasıyla Pensilvanya tatili” haberimize dair bir açıklama yapmak istiyor musunuz?” sorumuz üzerine Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği’nde Klinik Şefi Fikri Ak, “Haberi okudum ve o konuyla ilgili bir tekzip yazısı göndereceğim” dedi. “Tekzibinizin gerekçesi nedir? 80 günlük rapor almadınız mı?” sorumuz üzerine ise Fikri Ak, “Evet 80 günlük rapor aldım. O konuyu açıklayacak bir yazıyı da tekzip yazısı olarak göndereceğim” açıklamasında bulundu. 

  

Görev yaptığı Ankara Numune Hastanesi’nden aldığı 80 günlük raporunun ardından Türkiye’ye döneceğini belirten Dr. Fikri Ak, “Burada (ABD’de) biraz daha kalmayı düşünüyorum ve rapor bittiği zaman zaten işimin başında olacağım ama bu rapordan önce dönmeyi düşünmüyorum” dedi.    

RAPORDAKİ BULGULARI ÇARPITMAYA ÇALIŞTI

80 günlük hasta raporu alacak kadar hasta olan bir insanın ABD’ye seyahat etmesinin normal olup olmadığı yönündeki sorumuza ise Dr. Ak, “Tabii o raporda bir sıkıntı yok. Çünkü  rapor ‘Yaygın Aksiyete Bozukluğu’na bağlı verilen bir rapordur” cevabını verdi. Fikri Ak rapordaki, “Yaygın stres bozukluğu, geçici kısa süreli felç (sol kol ve bacakta), yüksek tansiyon, kolestrol yüksekliği ve prostat” bulgu ve tanıları ile ilgili ise yorum yapmaktan kaçındı.

HASTALIĞI DÜZELİYORMUŞ!

Kendisine verilen “Yaygın stres bozukluğu, geçici kısa süreli felç (sol kol ve bacakta), yüksek tansiyon, kolestrol yüksekliği ve prostat” bulgu ve tanılarını içeren rapor nedeniyle hastanede tedavi için yatması gerekirken tatilde olma gerekçesine yönelik ise Fikri Ak, “Yok hastanede olması gerekmiyor çünkü hastalık düzeliyor. (Kendi rahatsızlığını anlatıyor) Hasta yatmayı değil yaşamış olduğu o stresli ortamı terk etmesi gerekiyor. Bu tür hastaların bulunduğu ortamdan uzaklaşması gerekir. Tedavi olarak ilaç kullanıyorum” diye konuştu.    

AKİT’İN HABERİ SONRASINDA TRAVMA YAŞADIM”

Akit’in haberleri üzerine ciddi bir travma yaşadığını söyleyen Fikri Ak, “Travma yaşamanızın nedeni nedir?” sorumuza, “Akit’in haberi sonrasında travma yaşadım ve depresyondayım. Yoğun ilaç kullanıyorum. Ne yapayım? Çünkü kalkamıyorum altından. Bu kolay atlatılabilir bir durum değil. Kendinizi savunmaya çalışıyorsunuz, olmayan bir şeyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Kolay bir iş değil. Haber sonrası o stresten kurtulmak için oğlumun yanına, ABD’ye geldim” dedi.

PENSİLVANYA İLE İRTİBATINI KOPARMIŞ

Öte yandan Pensilvanya’ya gittiği yönündeki iddiaya da cevap veren Fikri Ak, “Bakın uçak biletleri belli. Bulunduğum yerden Pensilvanya 4-5 bin kilometre. Benim ne işim var Pensilvanya’da? Hele bunca olay olduktan sonra ben Pensilvanya’ya niye gideyim? Ben onlarla (Pensilvanya ile) irtibatımı kopardım.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23