• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit’e 77 dâvâ

Yeniakit Publisher
2014-09-25 08:32:00 - 2014-09-25 10:48:02
Akit’e 77 dâvâ

Pensilvanya’da mukim ‘Hoşgörü abidesi Fetullah Gülen’ ve ekibi Akit yazarları ve muhabirleri hakkında 304 suç duyurusunda bulundu, bu kapsamda gazetemize de 77 dava açıldı!

Paralel devlet yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen, gazetemizi susturmak için dava açmaya devam ediyor. Paralel devlet yapılanmasını deşifre eden haber ve köşe yazılarımızdan rahatsız olan Fetullah Gülen ve ekibi gazetemiz yazarları ve muhabirleri hakkında 304 suç duyurusunda bulundu. Paralel devlet yapılanması eleştirilmesine rağmen gazetemize 77 dava açıldı.

YAZARLARIMIZ VE MUHABİRLERİMİZE 77 DAVA

Gazetemiz İmtiyaz sahibi Fatih Uğurlu hakkında 31 dava açıldı. Hakkında 55 suç duyurusu bulunulan Genel Yayın Koordinatörümüz Hasan Karakaya’ya 10 dava açıldı. Hakkında 80 suç duyurusunda bulunulan Gazetemiz Sorumlu Yazıişleri Müdürü ve yazarımız Ali İhsan Karahasanoğlu’na 18 dava açıldı. Yazarımız Mehtap Yılmaz’a 6 dava, İstihbarat Şefimiz Murat Alan’a 4 dava, Muhabirlerimiz Mehmet Özmen’e 14 dava, Koray Taşdemir’e 11 dava, Hüseyin Kulaoğlu’na 5 dava açıldı.

PARALEL YAPININ ÜYELERİ DE HAREKETE GEÇTİ!

Paralel devlet yapılanması, Anadolu’da tek Asliye Hukuk hakiminin görev yaptığı küçük ilçelerde koordineli bir şekilde dava açıp bezdirme operasyonunu uyguluyor. Paralel yapıyı deşifre eden haber ve röportajlarda, isimleri geçmeyen birçok şahsın birbirinden habersiz izlenimi vererek aynı kalemden çıkmış dava dilekçeleriyle tazminat isteğinde bulunduğu tespit edilmişti.

PACCI: DAVALARLA SİNDİRME GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERMEYECEK

Gazetemizin avukatı Ali Paccı, gazetemizi davalarla sindirme girişimlerinin sonuç vermeyeceğini söyledi. Paccı, “Bu grubun, gazetemizi açtıkları davalarla sindirebileceklerini düşünmesi kuru bir vehimden, beyhude bir gayretten ibarettir. Bugüne kadar farklı inançtan insanlara karşı bile yumuşak, uzlaşmacı, her zaman diyalogdan yana üslupları ile bilinen bu grubun sert ve çatışmacı bir üslubu benimsemesi hayret vericidir” dedi.

İŞTE O DAVALAR VE SUÇ DUYURULARI!

Fetullah Gülen ve yanı başındaki isimlerin gazetemiz yöneticileri, yazarları ve muhabirlerine açtığı davalar şöyle:
Gazetemiz İmtiyaz sahibi Fatih Uğurlu: (34) / 31 dava açıldı, 3 suç duyurusunda bulunuldu.
Gazetemiz Sorumlu Yazıişleri Müdürü ve yazarımız Ali İhsan Karahasanoğlu: (80) / 18 dava açıldı, 62 suç duyurusunda bulunuldu.

Genel Yayın Koordinatörümüz Hasan Karakaya: (55) / 10 dava açıldı, 45 suç duyurusunda bulunuldu.
Genel Yayın Danışmanımız ve yazarımız Serdar Arseven: (2) / 2 suç duyurusunda bulunuldu.
Haber Müdürümüz Kenan Kıran: (5) / 5 suç duyurusunda bulunuldu.
İstihbarat Şefimiz Murat Alan: (12) / 4 dava açıldı, 8 suç duyurusunda bulunuldu.
Yazarımız Mehtap Yılmaz: (13) / 6 dava açıldı, 7 suç duyurusunda bulunuldu.
Yazarımız Latif Erdoğan: (4) / 4 dava açıldı
Yazarımız Abdurrahman Dilipak: (8) / 8 suç duyurusunda bulunuldu.
Yazarımız Ersoy Dede: (2) / 2 suç duyurusunda bulunuldu.
Yazarımız Mehmet Ali Tekin: (1) / 1 suç duyurusunda bulunuldu.
Muhabirimiz Mehmet Özmen: (15) / 14 dava açıldı, 1 suç duyurusunda bulunuldu.
Muhabirimiz Fahrettin Dede: (3) / 1 dava açıldı, 2 suç duyurusunda bulunuldu.
Muhabirimiz Hüseyin Kulaoğlu: (7) / 5 dava açıldı, 2 suç duyurusunda bulunuldu.
Muhabirimiz Koray Taşdemir: (13) / 11 dava açıldı, 2 suç duyurusunda bulunuldu.
Muhabirimiz Naim Taşbaşı: (1) / 1 suç duyurusunda bulunuldu.
Muhabirimiz Erol Metin: (1) / 1 suç duyurusunda bulunuldu.
Muhabirimiz Ramazan Alkan: (1) / 1 dava açıldı
Karikatür: (1) / 1 dava açıldı.
İlan Kesme cezası (1) / 1 defa.
Zihni Çakır: (3) Akit Gazetesi’ne konuştuğu için 3 defa suç duyurusunda bulunuldu.
Ahmet Keleş: (1) Akit Gazetesi’ne konuştuğu için 1 defa suç duyurusunda bulunuldu.
Mazhar Bağlı: (1) Akit Gazetesi’ne konuştuğu için 1 defa suç duyurusunda bulunuldu.
Salim Kurşun: (1) / 1 dava açıldı.
Halil Yıldırım: (1) / 1 dava açıldı. Gülencilerin sindirme gayreti beyhude

Gazetemize açılan soruşturma ve davaların sayılarının yüzlerle ifade edildiğini belirten avukat Ali Pacci, bugüne kadar farklı inançtan insanlara karşı bile yumuşak, uzlaşmacı, her zaman diyalogdan yana üslupları ile bilinen Fetullah Gülen grubunun sert ve çatışmacı bir üslubu benimsemesinin hayret verici olduğunu söyledi.

Ali Pacci, “Son dönemde Fetullah Gülen bağlılarının da fert fert katıldığı, gazeteyi davalarla sindirme girişimlerinin sonuç vermeyeceğini görmek için yakın geçmişe göz atmak yeterli olacaktır. 28 Şubat’ın kudretli paşalarının meşru ve gayri meşru bütün vasıtalarla gazetemizle yaptıkları mücadelenin sonuçları ortada dururken, kendilerinde paşalardan daha fazla güç vehmeden bu grubun gazetemizi açtıkları davalarla sindirebileceklerini düşünmesi kuru bir vehimden, beyhude bir gayretten ibarettir” dedi.

Ali Paccİ, şunları söyledi: “Ortada bir zulüm varsa o da, saf ve temiz duygularla bu yapı ile irtibatlarını sürdürmek zorunda bırakılanlara karşı yine bu yapı tarafından işlenendir. Sömürüye dönüşen bu ilişkiden saf ve temiz kalabilenleri kurtarmak boynumuzun borcudur. İnanç değerlerimize paralel bir çizgide olduklarını bildiğimiz bu insanların, meselenin inanç değerlerimizle ilgili değil, grup taassubu ile ilgili olduğunu bir an önce görmelerini temenni ediyoruz. Bugüne kadar farklı inançtan insanlara karşı bile yumuşak, uzlaşmacı, her zaman diyalogdan yana üslupları ile bilinen bu grubun sert ve çatışmacı bir üslubu benimsemesi hayret vericidir. Bu çatışmacı ve uzlaşmaz tavrın birer yansıması olan soruşturma ve davaların hiçbir netice vermeyeceğini bilmeyenlere hatırlatmak isteriz. Ellerine o gruba ait kimlik belgesi alıp da gelseler sonuç değişmez. Hukuken, F. Gülen’in bile başı ve sonu belli olmayan yapıyı temsil yetkisi yoktur. Bir gün, F. Gülen bile, o yapıdan beri olduğunu söylerse şaşırmam.”

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23