• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit yazdı Allah yasağı kalktı!

Yeniakit Publisher
2017-11-24 10:09:00 - 2017-11-24 10:30:55
Akit yazdı Allah yasağı kalktı!

Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nda FETÖ zanlısı Yüzbaşı Ergin Kupan’ın 17 Kasım’da uygulamaya koyduğu yasak kaldırıldı.

Mehmetçiklerin kışla yemekhanelerindeki yemek duasında “Allah” demesini yasaklayarak “Tanrı” dayatmasında bulunan uygulama, Bakanlık ve Jandarma Komutanlığı’nın talimatıyla sonlandırıldı.

Akit’in haberleri bir yanlış uygulamayı daha tarihe gömdü. Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nda yemek duasında askerlerin Allah lafzını kullanmasını yasaklayan uygulama sona erdirildi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ, KOMUTANLIK TALİMAT GÖNDERDİ

FETÖ zanlısı olduğu ortaya çıkan, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından tutuklanan ve bir süre önce şartlı tahliye edilen Manisa İl Jandarma Komutanlığı Hizmet ve Muhafız Bölük Komutanı Yüzbaşı Ergin Kupan tarafından alınan kararla yasaklanan yemek duasındaki “Allah” ifadesi yeniden serbest hale getirildi. Akit’in haberlerinin ardından devreye giren İçişleri Bakanlığı’nın konuyu araştırması için Jandarma Genel Komutanlığı’nı harekete geçirdiği öğrenildi. Jandarma Genel Komutanlığı’nın yaptığı incelemede skandal hadisenin doğru olduğu tespitine varıldı. Bunun üzerine Jandarma Genel Komutanlığı’nın Manisa İl Jandarma Komutanlığı’na jet bir talimat yazısı göndererek Allah lafzını yasaklayan uygulamanın sonlandırılması istendi.

“ALLAH’IMIZA HAMDOLSUN”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vatani görevlerini İslâmî hassasiyetlerinden taviz vermeden îfa eden askerlerde büyük rahatsızlık oluşturan keyfi yasak dün itibariyle sonlandırıldı. 17 Kasım’dan bu yana “Allah” lafzına uygulanan yasak kaldırıldı. Talimatın ardından kışla yemekhanesindeki “Tanrımıza hamdolsun” ifadesinin yer aldığı levha da indirildi. Akit’in haberleri sonrası düzeltilen uygulama ile artık askerler yemek duasında “Allah’ımıza hamdolsun” diyebiliyor.

AKİT DEŞİFRE ETTİ

Gazetemiz Akit, 21 Kasım’da “İşgüzar yüzbaşı duada ‘Allah’ lafzını yasakladı” başlıklı haberiyle Manisa İl Jandarma Komutanlığı’ndaki skandalı gündeme taşımıştı. 17 Kasım Cuma günü başlatılan uygulamayla, yemek duasında “Allah’ımıza hamdolsun” demek yasaklanmıştı. Duada Allah lafzını kullanan askerlerin, “Burada Yahudi, Hristiyan veya dinsiz olabilir. Allah değil Tanrı diyeceksiniz” denilerek uyarıldığı ve duanın “Allah” denilmeyene kadar defalarca tekrarlatıldığı saptanmıştı.

Askerlere Tanrı dayatmasında bulunan keyfi uygulamaya başlayan Bölük Komutanı Yüzbaşı Ergin Kupan’ın FETÖ zanlısı olduğu tespit edilmişti. Akit’in 22 Kasım’daki “Allah yasakçısı FETÖ zanlısı” haberiyle ifşa olan Kupan’ın 15 Temmuz darbe kalkışmasında rolü olduğu gerekçesiyle 17 Temmuz’da gözaltına alınarak tutuklandığı, bir süre önce adli kontrol şartıyla tahliye edildiği belirlenmişti.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23