• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AKİŞ ve SAF GYO birleşmesinden 4 milyar TL’lik gayrimenkul devi doğdu

Yeniakit Publisher
2017-02-09 14:25:00 -
AKİŞ ve SAF GYO birleşmesinden 4 milyar TL’lik gayrimenkul devi doğdu

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe sıralamayı değiştiren dev birleşme Akiş ve SAF GYO arasında gerçekleşti. Akiş GYO A.Ş. Genel Müdürü Gökşin Durusoy, “Bu birleşme ile özkaynak büyüklüğü açısından özel sektör GYO’ları arasında 3. sıraya yükseldik. Yeni şirket temettü potansiyeli, rekabet avantajı ve projelerde hareket kabiliyeti sağlayacak” dedi.

İSTANBUL - Akkök Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Akiş GYO, Türkiye’nin lider gayrimenkul yatırım ortaklıklarından SAF GYO ile birleşti. Birleşmeyle, iki şirket faaliyetlerine Akiş GYO çatısı altında devam edecek. Birleşmeden önce SAF  GYO bünyesinde bulunan Akasya Alışveriş  Merkezi; Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin de sahibi olan Akiş GYO çatısı altına girdi. Akiş GYO’nun birleşme sonrası özkaynak değeri 2.5 milyar TL’ye, toplam varlıkları 4 milyar TL’ye ve yıllık kira geliri 320 milyon TL’ye yükselecek. Akiş GYO bu birleşmeyle Türkiye’nin en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarından birisi oldu.

AKİŞ ve SAF GYO

DURUSOY: REKABET GÜCÜMÜZ ARTACAK

Akiş GYO A.Ş.  Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, SAF GYO’yu bünyelerine katarak yollarına daha güçlü şekilde devam ettiklerini belirtti. İki kurumun kaynaklarının birleşmesinin ekonomik, operasyonel ve rekabet gücü açısından önemli avantaj sunacağını aktaran Gökşin Durusoy, “Operasyonel açıdan bakılınca alışveriş merkezlerinin doğrudan tek merkeze raporlamasının standardizasyon ve kurumsallaşmaya sağlayacağı katkı ile karar alma süreçleri kısalacak, yönetim avantajı yaratılacak. Marka bilinirliği yaratma konusunda büyük ve daha güçlü tek bir şirketin öne ıkmasının sağlayacağı faydalar da önemli” dedi. Birleşme sonrasında doğan daha büyük şirketin rekabet avantajı sağlayacağını da vurgulayan Durusoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirketin bilanço büyüklüğü düşünüldüğünde potansiyel proje kapsamı genişleyecek, proje geliştirme gücü artacaktır. Birleşme ile Akiş GYO önemli bir kira gelirine sahip olacak. Şirket, önemli temettü dağıtma potansiyeline kavuşacak.”

AKİŞ ve SAF GYO
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CADDE MAĞAZACILIĞINA 420 MİLYON TL YATIRDI

420 milyon TL yatırımla yükselen cadde projelerinin 2018 yılında tamamlanacağını belirten Durusoy projeler hakkında şu bilgileri verdi: ”Ağırlıklı olarak perakende üniteler içeren cadde projelerimiz, sektörün ihtiyaçlarına göre modern biçimde tasarlanarak Bağdat Caddesi’nin prestijine katkıda bulunacak. Cadde mağazacılığında ilk işbirliğimizi Beymen ile gerçekleştiriyoruz. Suadiye’de Beymen için dünya standartlarındaki mimari yaklaşımımızla gerçekleştirdiğimiz özel mağaza eylül ayında kapılarını ziyaretçilerine açacak.

YENİ MARKASI“AKAPARTMAN”

Ayrıca Durusoy, Akiş GYO yeni markası Akpartman ile de; prestijli ve hayat dolu lokasyonlarda, yenilikçi ve özgün tasarımları, eşsiz mimari özellikleriyle yeni yaşam alanları oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.. Akapartman markalı ilk proje olan “Akapartman Suadiye”, 3+1 ve 4+1 dubleks tipi seçenekleriyle ve panoramik deniz manzarasıyla her detayı düşünülmüş özel tasarımı ile dikkat çekiyor.

BEYKOZ’A 150 MİLYON TL’LİK PROJE

Beykoz bölgesinde de yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini ifade eden Gökşin Durusoy, 2018 yılında 40 bin metrekare alan üzerinde 150 milyon TL’lik yatırımla konut ve ticari alanların bulunduğu projeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23