• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Partili Hayati Yazıcı 14.5 yılı anlattı

Yeniakit Publisher
2017-09-11 11:09:00 -
AK Partili Hayati Yazıcı 14.5 yılı anlattı

AK Parti Altıeylül İlçe Örgütü'nün 2'nci genel kuruluna katılan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı partilerinin 14.5 yıldır hükümette olduğunu hatırlatarak Türkiye'de büyük değişim yaşandığını savundu.

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Salonu'nda yapılan Ak Parti Altıeylül İlçe Kongresi'ne Hayati Yazıcı ile birlikte AK Parti MKYK üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir milletvekilleri Kasım Bostan, Sema Kırcı, Mahmut Poyrazlı, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı HASAN Demiraslan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve çok sayıda partili katıldı. Divan Kurulu, divana verilen listelerden birini tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Ayhan Atahan'ın listesi seçime tek liste olarak girdi ve yeni yönetim bu listeden oluştu. Görev süresi boyunca çalışmalarını anlatan AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan, referandum öncesi geniş katılımlı toplantılar düzenlediklerini ve Balıkesir'de 'Evet' oyu çıkması için kapı kapı dolaştıklarını, partiye yeni üyeler kazandırdıklarını hatırlattı. Balıkesir'de bir büyükşehir kimliği oluşturmaya çalıştıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise, "Muhalefet belediyesi olduğu halde, Ayvalık Belediyesi'nin su sorununu çözüyoruz, gidiyoruz Cunda'ya köprü yapıyoruz. Bandırma'da sanayi ile ilgili yapılması gerekenleri yapıyoruz, kavşakları yapıyoruz. Balıkesir'de de bir iş yaparken, burası Altıeylül, burası Karesi Belediyesi gibi bir ayrım yapmamız mümkün değil. Biz bir Balıkesirli kimliği oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin 14 buçuk yıldır hükümette olduğunu hatırlatarak "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü ilke edinmiş bir partiyiz. Mezhep, etnik kimlik ve felsefi düşünce yok, duruşumuzun merkezinde insan var. Muhafazakar, demokrat bir partiyiz. Asla statükocu değiliz, dinamik bir partiyiz ve demokrat bir partiyiz. Demokratik katılımcılığı, hak ve özgürlüğü önemseriz. Türkiye'de her alanı değiştirip, dönüştürdük. Kendi insansız hava aracımızı ürettik. Savunma sanayinde yüzde 70 dışa bağlıydık. Dışa bağımlığımız yüzde 40'a indi. Savunma sanayini ilertletmemiş olsaydık, darbe teşebbüsünden 40 gün sonra Fırat Kalkanı operasyonu gerçekleştirilemezdi. Terör ile mücadelede, FETÖ, PKK, DKPC ile kararlı bir mücadele sürdürüyoruz" diye konuştu. Yazıcı, kongrenin Balıkesir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23