• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'li aday: 12’de 12 yaparsak çok sevinmem

Yeniakit Publisher
2015-04-28 03:42:00 -
AK Parti'li aday: 12’de 12 yaparsak çok sevinmem

AK Parti’nin Şanlıurfa'daki adaylarından olan Ahmet Eşref Fakıbaba çok çarpıcı sayılabilecek açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de gerek yerel gerekse genel seçimlerin en kritik ve renkli geçtiği şehirlerden olan Şanlıurfa’da tablo yine değişmeyecek. AK Parti son genel seçimlerde 12 milletvekilinin 10’nu aldı, 7 Haziran’da ise 12 milletvekilinin tamamını almak. Şanlıurfa’da iddialı olan ikinci parti olan HDP ise belediye başkanlığı yarışında AK Partili Celalettin Güvenç’e karşı ağır bir yenilgi alan Osman Baydemir liderliğinde Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan’la birlikte seçmenden oy isteyecek. CHP ile MHP göstermiş olduğu adaylarla uzun bir aradan sonra Şanlıurfa’dan vekil çıkartmak istiyor. Uzun yıllar Bucak aşiretinin hakim olduğu Siverek’te belediye başkanlığı yapan ancak son yerel seçimlerde koltuğu AK Partili isme kaptıran Ali Murat Bucak, CHP’nin birinci sıradan adayı. Şanlıurfa’da seçmeni yok denecek kadar az olan CHP, Ali Murat Bucak’la oldukça iddialı. CHP’li Bucak’ın ağabeyi Sedat Bucak’ın uzun aradan sonra görkemli bir şekilde Şanlıurfa’ya dönüşü, seçimlerin çetin geçeceğinin bir göstergesi. Tabi ki de, bağımsız aday olan Fatih Mehmet Bucak’ı da unutmamak gerek. Bucak aşiretinde sandıkta oyların nasıl tasnif edileceği merak konusu oldu.

İşte böyle bir tablo karşısında Şanlıurfa’da çok sevilen ve saygı duyulan bir isim var: Ahmet Eşref Fakıbaba.

Fakıbaba, Birecik ve Şanlıurfa’da uzun yıllar doktor ve başhekim olarak görev yaptıktan sonra 10 yıllık bir belediye başkanlığı vazifesini sürdürdü. Şehirde kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden herkesin büyük sevgi gösterdiği, saygı duyduğu bir isim olan Fakıbaba, bu kez de AK Parti’den milletvekili adayı olarak çıkıyor karşımıza. AK Partili Fakıbaba ile adaylığı hakkında konuştuk.

FAKIBABA NEDEN ÇOK SEVİNMEYECEK?

7 Haziran gecesi, Meclis’e vekil olarak giremediği takdirde çok üzülmeyeceğini, milletin verdiği karara kesinlikle saygı göstereceğini söyleyen Fakıbaba, AK Parti’nin diğer adaylarıyla birlikte gece-gündüz çalıştığını, AK Parti’nin 12’de 12 yapması halinde ise neden çok sevinmeyeceğini şöyle gerekçelendirdi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şanlıurfa’da 12 milletvekilliğinin tamamını almak elbette çok muhteşem bir duygu ancak diğer taraftan halkın sizin üzerinize yüklediği büyük bir sorumluluk var. Çünkü her AK Partili milletvekili omuzlarındaki o yükü her daim hissedecek. Halkın her partiye kolay kolay oy vermez çünkü oy namustur. 13 yıldan bu yana Şanlıurfa’nın çok güzel hizmetler geldi, bundan sonra da bunun böyle devam etmesi gerekiyor. İşte bu sorumluktan dolayı çok da sevinçli olmamamız gerekiyor. Onun için AK Partili milletvekillerinin asıl işi 8 Haziran’da başlayacak. Seçildikten sonra halka veremeyeceksem Allah bana o makamı nasip etmesin!

"ŞANLIURFALILAR HEM AK PARTİ'YE HEM DE FAKIBABA'YA SAHİP ÇIKACAK"

Şanlıurfa’nın Haziran’da yapılacak olan seçimlerde hem AK Parti’ye hem de Fakıbaba’ya sahip çıkacağını ifade eden Ahmet Eşref Fakıbaba, memleketine olan sevgi ve hizmet aşkının hiçbir zaman tükenmeyeceğini hatta artarak devam edeceğini söyledi. Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de AK Parti’nin önemli bir zafer elde edeceğini belirten Fakıbaba, millette karşılık beklemeden hizmet etmenin tarifi edilemeyecek bir duygu olduğuna dikkat çekti.

FAKIBABA: KEŞKE HİÇ UYUMASAYDIM

11 yıldan bu yanadır kesintisiz bir şekilde güne çok erken başladığını, halkın içerisine karışarak dertlerini dinlediğini, karşılık beklemeden hizmet ettiğine vurgu yapan Fakıbaba, "Bunun da halk nezdinde karşılık bulduğunu ve onun içindir ki, AK Parti’ye gösterilen teveccüh bu seviyelerde", değerlendirmesinde bulundu. Fakıbaba, "Allah’a dua ederken ‘Eğer milletimin bana olan sevgisi azalacaksa, başarısız olacaksam ve bu vatandaşlara hizmet edemeyeceksem bana makam mevki nasip etme’ şeklinde yalvarıyorum. Vatandaşlarla birebir görüşmekten, onlara hizmet etmekten büyük keyif alıyorum, manen de tatmin oluyorum. Belediye başkanı olduğum zaman daire başkanımla nasıl görüşüyorsam, temizlik işçisiyle de aynı şekilde konuşuyordum. Biz başarılı olmanın sırrının takım ve ekip ruhundan geçtiğini bildiğimiz için halkın bizleri unutamıyor. Vatandaşların duasını alabilmek ve onlara daha iyi hizmet etmek için keşke daha az uyusaydım ya da hiç uyumasaydım", açıklamasında bulundu.

"ÇOK FARKLI BİR MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM"

Fakıbaba, milletvekili olması halinde kesinlikle çok farklı bir yöntemle çalışma yürüteceğini söylerken şu örneği verdi:

“Meclis’e girer girmez yapacağım ilk işlerden biri tarım işçilerinin sorunlarını çözmek olacak. Tarım işçilerinin sorunlarını çözmek adına onların kaldığı çadırlarda bir süre yaşayacağım. Sivrisinekle beraber nasıl yaşıyorlar? Hangi şartlarda uyuyorlar? Bu soruların cevaplarını gözlemleyerek ve yaşayarak öğreneceğim. Gerek başhekimlik gerekse belediye başkanlığı görevlerimde bunu yapmaya çalıştım. Onların derdini dert ederek, yediklerinden yiyip, içtiklerinden içeceğim. Yani onlarla empati kuracağım. Bunun sonucunda ise onların dertlerini gerekirse Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ileteceğim. “

FAKIBABA'DAN MİLLETE SÖZ

25 yıldan bu yana halkla iç içe olduğunun altını çizen Fakıbaba, milletvekilliği döneminde de asla ve asla milletten kopmayacağını ve onların bize göstermiş olduğu sevginin artması için mücadele vereceğinin sözünü verdi.

Şanlıurfa’da diğer partilerle birlikte demokratik bir yarış içerisine gireceğini, bunun da Türkiye’ye örnek olacağına vurgu yapan Fakıbaba, seçimlerin bir yarış olduğunu hatırlatarak, halkın vereceği karara herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

(Haber7)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23