• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'den milletvekili adaylarına sosyal medya uyarısı

Yeniakit Publisher
2015-10-09 10:36:00 -
AK Parti'den milletvekili adaylarına sosyal medya uyarısı

AK Parti'den milletvekili adaylarına yönelik kritik bir uyarı geldi. AK Parti, adaylara sosyal medyayı aktif kullanmaları için strateji programı hazırladı.

Türkiye’de 37.7 milyon internet kullanıcısı bulunduğu belirtilen strateji metninde,"Dijital ve sosyal medya platformlarının kullanımında belirli standartların takip edilmesi, kurulan iletişimin etkisini yükseltmede önemli bir rol oynamaktadır" denildi. Habertürk'ün haberine göre, stratejide anlık dinleme ve takip yapma, kişiye özel çözümler üretme ve seçmene geri dönüşlerde bulunma öncelikler olarak belirlendi.

FACEBOOK ÖNERİLERİ

Adaylar Facebook’ta paylaşımlarının daha fazla kullanıcıya erişmesini istiyorsa, ‘Gönderiyi öne çıkar’ seçeneğini kullanabilirler. Adaylar her gün bir durum güncellemesi yayınlanmalı ve takipçiler günlük yaşama dahil edilmelidir. Sayfaya gelen yorum ve sorulara cevap verilmelidir. Bu cevaplar kopyala/yapıştır cevaplar olmamalı, cevabın muhatabı kişiye ismi ile hitap edilerek soruya özel bir yanıt verilmelidir. Sayfaya gelen yorumlar gibi, direkt mesajlar da kişiye özel cevaplanmalıdır.

TWİTTER ÖNERİLERİ

Tweetlerde görsel ve video kullanımı son derece önemlidir. Multimedya kullanımı, etkileşimi büyük oranda artırmaktadır. Takipçilerle karşılıklı etkileşim kurulmalıdır. Gelen sorulara samimi ve net cevaplar verilmeli, kopya cevaplardan kaçınılmalıdır.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

INSTAGRAM ÖNERİLERİ

Adaylar paylaştıkları fotoğraf ile ilgili açıklayıcı metin yazmalıdır. Fotoğraf açıklamasında, ‘İlkgünküaşkla’ ve ‘AK Parti’ etiketlerine mutlaka yer verilmelidir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23