• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'de bir günde ikinci istifa!

Yeniakit Publisher
2017-09-19 17:51:00 -
AK Parti'de bir günde ikinci istifa!

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, il binasında düzenediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, il binasında düzenediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı il başkanlığı görevini 3.5 yıldır başarıyla sürdürdüğünü, kongre sürecinde ise tekrar aday olmayacağını belirterek, istifa ettiğini açıkladı.

Görevlerin birer nöbet olduğunu ve günü geldiğinde bu nöbeti, bu bayrağı teslim etmenin gerekliliğine inandığını belirten Mürsel Akçay yaptığı açıklamada, "2019 seçimlerine il kongresinden sonra çok az bir zaman kalıyor bu zaman içerisinde 6. olağan kongrede bu görevi devralacak arkadaşlarıma çok önemli görevler düşüyor. Biz de ülkemiz için davamız için görevi devralacak arkadaşlara her türlü desteği vereceğiz. Kendimi bu büyük ailenin bir mensubu olarak gören herkes partisi ve ülkesi için elinden geleni yapmıştır ve inanıyorum ki yapmaya da devam edecektir. İnşallah bundan sonraki süreçte de partimin bir neferi olarak bu davaya hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

KARABÜK İL BAŞKANI DA İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

Saylar, AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nda 6'ncı olağan kongre sürecinin başladığını, genel merkez, milletvekilleri ile yaptıkları istişareler sonucunda kongrede aday olmama kararı aldığını söyledi. Saylar, yeni atanacak il başkanının kendi çalışacağı ilçe başkanlarını ve kendi ekibini kurması için kongre süreci bitmeden böyle bir karar aldığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimiz 14 Haziran 2014 tarihinden bugüne kadar 3 yıl 3 aydır yürüttüğümüz il başkanlığı görevinde bu görevin emanet olduğu bilinci ile çalışmalarımızı yürüttük. Neticede tüm bu görevler birer nöbettir. Günü geldiğinde bu nöbeti, bu bayrağı teslim etmenin gerekliliğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi esasen AK Parti çatısı altında ülkeye ve millete hizmet etmek için bir ünvan ve makama ihtiyaç yoktur."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Saylar, görev yaptığı süre içinde kendisini destekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte tüm parti teşkilatına, milletvekillerine ve muhalefet partisi il, ilçe başkanlarına teşekkür etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23