• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti Kongresi'ni kana bulayacaklardı!

Yeniakit Publisher
2016-05-24 00:50:00 - 2016-05-24 00:54:24

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada emniyet güçlerinin yaptığı operasyon sırasında kendini patlatan canlı bomba Yunus Durmaz ve ona bağlı örgüt hücresinin hedefinde AK Parti Olağan Kongresi'nin bulunduğunu açıkladı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Daire Başkanlığı tarafından 17-19 Mayıs tarihleri arasında yürütülen DAEŞ operasyonlarında ele geçirilen plastik patlayıcı, canlı bomba yelekleri, otomatik ve pompalı tüfekler, mermiler, susturucular, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve elektronik düzenekler, Gaziantep Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Konferans Salonu'nda sergilendi. Salonda Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile birlikte yaptığı basın açıklamasında operasyon sırasında kendini patlatan canlı bomba ve DAEŞ'in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz ile ona bağlı 12 kişilik hücrenin hedefinde AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nin bulunduğunu söyledi. Vali Yerlikaya, Yunus Durmaz ve hücresinin faili olduğu eylemlerin 5 Haziran 2015 tarihindeki Diyarbakır'da HDP mitingi, 29 Temmuz 2015'teki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi, 10 Ekim 2015 tarihindeki Ankara Garı, 19 Mart 2016'daki İstanbul Beyoğlu, 1 Mayıs 2015 tarihindeki Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bombalı saldırılar olduğunu kaydetti.

Vali Yerlikaya, DAEŞ terör örgütü Türkiye eylem sorumlusu Yunus Durmaz ve hücresinin gerçekleştirmek istediği ve polis operasyonları ile engellenen eylemler hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Örgüt mensuplarının Antalya ilinde yapılan G-20 Zirvesi'ne, İstanbul HDP binasına, Ankara Cumhuriyet Gazetesi binasına, Antalya ilinde yapılan Expo Fuarı'na, Galatasaray-Fenerbahçe futbol müsabakasına, Kapadokya bölgesinde turizm faaliyetlerine karşı, 19 Mayıs kutlamalarına, 22 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti Olağanüstü Kongresi'ne yönelik planladıkları ve planlayacakları eylemler, gerçekleştirilen operasyonlar ile engellenmiştir." 

Vali Yerlikaya, 7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekili Genel seçimleri öncesinde de Yunus Durmaz ve ona bağlı militanlar tarafından sansasyonel eylemler planlandığını, eylemlerin gerçekleşmeden polis operasyonları ile engellendiğini vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YUNUS DURMAZ ÖLÜ, KARDEŞİ SAĞ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Vali Yerlikaya, Gaziantep'te 19 Mayıs akşamı canlı bomba Yunus Durmaz'ın kendini patlattığı operasyon hakkında da bilgi vererek, operasyonda Durmaz'ın ölü, kardeşinin ise sağ ele geçirildiğini ifade etti. Vali Yerlikaya, "DAEŞ terör örgütü Türkiye eylem sorumlusu ve kırmızı kod ile ile başına 5 milyon TL ödül konularak aranan Yunus Durmaz isimli örgüt mensubu, ilimiz Şehitkamil ilçesi Çağlayan Mahallesi'nde bulunan adreste tespit edilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan operasyon esnasında örgüt mensubu bir şahıs üzerindeki patlayıcıyı ateşleyerek kendisini patlatmıştır. Meydana gelen patlamada parçalanarak ölen şahıstan alınan parmak izi ve DNA örneklerinden şahsın Yunus Durmaz isimli terör örgütü mensubu olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Yunus Durmaz isimli örgüt mensubunun kendini patlatarak öldüğü adreste kendisi ile birlikte hareket eden kardeşi ve Mavi kod ile başına 1.5 milyon TL ödül ile aranan Hacı Ali Durmaz isimli örgüt mensubu da sağ olarak yakalanmıştır. Sürdürülen çalışmalarda aynı hücresel yapı içerisinde birlikte hareket ettikleri tespit edilen 12 terör örgütü mensubu da yakalanmıştır" dedi.

OPERASYONLARDA TOPLAM 30 TERÖRİST YAKALANDI

Vali Yerlikaya, yürütülen DAEŞ operasyonlarında Yunus Durmaz ile birlikte ona direkt bağlı 12 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 30 örgüt üyesinin yakalandığını kaydetti. Vali Yerlikaya, operasyonlarda ele geçirilen malzemeleri ise şöyle açıkladı:

"15 adet kullanıma hazır canlı bomba intihar yeleği, yeleklere ait 12 adet fitilli bilye destekli patlayıcı madde, 16 adet eylemlerde kullanmak üzere hazırlanmış boş canlı bomba intihar yeleği, 43 paket koli bandı ile sarılı her an kullanıma hazır 95 kilogram TNT, 24 adet 5x22 santim ebatlarında 14 kilogram bilyeli infilaklı, fitili bulunan patlayıcı madde, 2 adet çuval içerisinde 37 kilogram patlayıcı madde, 3 adet patlayıcı yapımında kullanılan 10 litrelik bidon içerisinde kimyasal sıvı maddesi, 3 adet makaraya sarılı halde 15 kilogram infilaklı fitil, 11 adet patlamaya her an hazır el yapımı patlayıcı ve patlayıcı düzeneği oluşturmada kullanılan çok sayıda bomba emniyet pimi, anahtar kapsül ve elektronik malzeme, 5 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek ve bu tüfeklere ait 21 adet şarjör, 2 bin 100 adet Kaleşnikof uzun namlulu tüfeğe ait fişek, 1 adet uzun namlulu otomatik silah, susturucu ve bu silaha ait dolu şarjör, 130 adet 9 milimetrelik çapında dolu fişek, 7 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 bin 550 adet av tüfeği fişeği, 20 adet 7.65 milimetre çapında dolu fişek ve çok sayıda laptop, bilgisayar, hardisk, flaş bellek, hafıza kartı, cep telefonu, sim kartına el konulmuştur." 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23