• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti ile MHP arasında yeni gelişme

Yeniakit Publisher
2015-07-02 08:19:00 - 2015-07-02 08:32:05
AK Parti ile MHP arasında yeni gelişme

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis başkanlığı seçimindeki tavrı sonrası kulislerde de partiler arasındaki bakanlık paylaşımında ilerleme sağlandığı öne sürülüyor.

Meclis’in 26’ncı başkanı, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz oldu. 7 Haziran sonrasında ilk işbirliği testine giren üç muhalefet partisinden MHP’nin ayrışması sonucunda yarışı AK Parti kazandı.

İktidar, kendi grubunun 258 oyuyla, devlet protokolünde 2 numaralı makamı muhalefete bırakmadı. Meclis Başkanlığı seçimleri koalisyon ortaklığı konusunda belirgin bir mesaj vermezken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrı, “AK Parti’ye dolaylı destek, koalisyon kapısını araladı” diye yorumlandı.

AK PARTİ - MHP SEÇENEĞİ HALA MASADA

Genel Kurul’da alınan sonuç ve kulislere yansıyan hava, düne kadar ağırlıkla “AK Parti-CHP” olarak ifade edilen koalisyon senaryolarında “AK Parti-MHP” seçeneğinin hâlâ masada olduğunu gözler önüne serdi.

KAPIYI AÇIK BIRAKTI

Bir yandan CHP’ye, Ak Parti ile koalisyon yapmayı öneren Bahçeli’nin diğer yandan da “bir uzlaşmanın kapısını aralık tuttuğu” yorumları yapıldı.

''İLERLEME SAĞLANDI'' İDDİASI

MHP kurmaylarından bunu doğrulayan bir mesaj alınmazken, AK Parti kulislerinde MHP ile bir hükümet ortaklığının hâlâ ihtimal olduğu, resmi olmayan görüşmelerde bakanlık paylaşımı ve ilkelerde ilerleme sağlandığı iddia edildi.

Bahçeli’nin dün grup toplantısındaki, “Eğer tüm alternatifler tüketilir ve istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye’yi Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız” sözleri de olası bir ön uzlaşma işareti olarak yorumlandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23