• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ailede şuur toplumda huzur! İşte 'Aile ve Ahlaki Dejenerasyon' raporu...

Yeniakit Publisher
2017-02-02 03:05:00 - 2019-01-31 14:08:00
Ailede şuur toplumda huzur! İşte 'Aile ve Ahlaki Dejenerasyon' raporu...

Son yıllarda ekonomik gelişme, istikrar, büyüme gibi maddi söylemler üzerine kurgulanan ülke gündeminde ihmal edilen aile ve ahlaki dejenerasyon konusunda Milli Görüş’ün partisi Saadet, iki aydır yaptığı çalışma sonrasında 30 sayfalık raporunu açıkladı.

Konunun uzmanı ve akademisyenlerce ortaklaşa yapılan çalıştaylar ve parti uzmanlarının iki aylık titiz çalışması sonucu ortaya çıkan Saadet’in aile raporu ilgililer ve kamuoyunun dikkatine sunuldu. İhmal edilen aile ve ahlaki dejenerasyon konusunda Saadet Partisi iki aydır süren çalışmasını raporlaştırdı. Raporla ilgili Millî Gazete’ye bilgi veren Saadet Partisi Sosyal İşler Başkanı Fatih Aydın, yaptıkları çalışmada; gelenekten moderniteye aile yapısı, aile yapısında meydana gelen bozulmalara etki eden ahlaki faktörlerin neler olduğu ve bunun bireyde, toplumda ve devlette meydana getirdiği yıkımları verilerle teşhis ettiklerini söyledi.
 
Raporda öne çıkan teşhis ve sonuçlara değinen Fatih Aydın; kadın ve erkeğin rol ve görevlerinde toplumsal ve kültürel yapıyı bozucu değişimler yaşandığını belirterek, “Modern dünyada aile öncelikle bir tüketim unsuru olarak nitelenmiş, ardından da aile kurumunun önemi azaltılarak haz ve heves tatmin merkezli bireysellik yerleştirilmiştir.” dedi.

EĞİTİM, SAĞLIK, KONUT, ULAŞIM AİLENİN DİRENCİNİ KIRIYOR!

Günümüzde eğitim, sağlık, konut, ulaşım ve benzeri gibi günlük en temel ihtiyaçlarında yaşadıkları ekonomik güçlüklerin, toplumun en temel direnç noktası olan aileyi tehdit altına soktuğunu kaydeden Saadet Partisi Sosyal İşler Başkanı Fatih Aydın, medya ve kadın konusundaki büyük tahribatı şöyle ifade etti: 
 
“Kadın bedeni reklam, tanıtım, sözde sanat, eğlence alanlarında pazarlama metası haline getirilmiştir. Medya aracılığı ile yürütülen küresel algı trendleri; seküler ve ahlak dışı unsurları sürekli gündem yaparak doğallaştırıp insanların yaşam algılarını ifsat etmektedir.”

602 BİN EVLİLİK OLDU 131 BİN BOŞANMA!

Milletimizin huzur ve saadet kaynağı ve temeli olan ailenin temeline dinamit olan boşanmalar ve nedenlerine de dikkat çeken Saadet Genel Başkan Yardımcısı Aydın şöyle konuştu: “2015 yılında 602.000 evlenme olurken 200.000 boşanma başvurusundan 131 bin’i boşanma ile gerçekleşmiştir. TÜİK boşanma sebeplerini; aldatma, aldatılma, içki ve kumar, dayak/kötü muamele, saygısız davranma, sorumsuz ve ilgisiz davranma, yüz kızartıcı suç, çocuk olmaması vb. nedenler başlığında toplamıştır. Boşanma oranları muhafazakâr ya da laik yaşam tarzı yaşayanlarda farklı değildir.” 
 
“Yurtlarda 50.000’e yakın kimsesiz, bakımsız, muhtaç çocuk barınmaktadır. Bu çocukların % 95’inin anne ya da babası veya anne-babası var olduğu halde özellikle boşanma sebebiyle yurtta kalmaya mecbur bırakılmışlardır.” teşhisini yapan Aydın, bu konuda yaşanan istismara değindi.

CİNSEL ÖZGÜRLÜK DEĞİL, NİKÂH!

Modern dünyanın özgürlük çerçevesinde gördüğü cinsel yönelimlere karşı nikâhın önemi ve değerini vurgulayıcı politikalara dikkat çeken rapor, “Post-modern feminizmin ‘toplumsal cinsiyet eşitliği ya da adaleti’ politikalarının desteklenmesinden vazgeçilmelidir.” önerisinde bulundu.
 
Aile içi sorunların çözümü için “Hakemlik Müessesesi” modelinin hukukta bir metot olarak uygulanmasını isteyen Saadet Genel Başkan Yardımcısı Aydın, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, politik kadın yaklaşımlarından ziyade merhamet ve adalet ekseninde aileyi koruyucu politikalar üretmelidir. Her türlü müstehcen neşriyat ve yayınların durdurulması ve izinlerinin iptal edilmesi gerekmektedir. Ahlaki dejenerasyonu yaygınlaştıran genelevlerin derhal kapatılması gerekmektedir.” uyarısında bulundu.

İMAR POLİTİKASI, KOMŞULUĞU İMHA EDİYOR!

Saadet’in aile raporunda “İmar politikaları komşuluk ilişkilerini zedelemektedir.” denilerek TOKİ’ye ve şehirlerimizi gökdelen ve beton çukuruna gömen son yılların müteahhitlik anlayışına eleştiri getiriyor.

MEB’E AHLAKİ EĞİTİM ÇAĞRISI

Saadet’in raporunun en önemli kısmını ise yaşanılan bu büyük sorunlara karşı önleyici ve rehabilite edici tedbir ve çözüm yolları oluşturuyor. Buna göre rapor başta hükümet, MEB, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere bütün ilgili yönetici ve kamuoyuna şu önerileri açıkladı: “Önce ahlak ve maneviyat” düsturu ile devleti ve toplumun tüm katmanlarını kapsayan topyekûn bir manevi kalkınma programı hazırlanması gerekmektedir.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23