• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmet Çakar davasında karar açıklandı

Yeniakit Publisher
2016-05-31 12:20:00 - 2016-05-31 12:23:26
Ahmet Çakar davasında karar açıklandı

Futbol yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar’ın, gazeteci Şansal Büyüka’ya hakaret etmekten 52 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı “Piero” davasında karar belli oldu. Mahkeme, Şansal Büyüka’dan özür dileyen Çakar hakkındaki davayı düşürdü.

İstanbul 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, şikayetçi Şansal Büyüka’yı avukatı temsil ederken, sanık Ahmet Çakar ve avukatı duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan Büyüka’nın avukatı Didem Akbey, celse arası Ahmet Çakar’ın davaya konu eyleminden ötürü müvekkilinden özür dilediğini söyledi. Avukat Akbey, bu nedenle şikayetlerinden vazgeçtiklerini kaydetti.

ŞİKAYET ÇEKİLİNCE DAVA DÜŞTÜ

Davayı karara bağlayan mahkeme, Çakar’a yüklenen “hakaret” suçunun şikayette bağlı olduğunu belirtti. Büyüka’nın şikayetinden vazgeçmesi üzerine Çakar hakkındaki davanın düşürülmesine karar veren mahkeme, taraflara 1 haftalık itiraz süreleri olduğunu hatırlattı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Ahmet Çakar’ın televizyon programında “Dünyada hiç kimse piero açıklamadan önce buna ofsayt diyorsa bu işin içinde erkete vardır. Orada yakalandılar. Şansal Büyüka’da operasyonun içindedir…” dediği yer almıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“ŞANSAL BÜYÜKA SİZLERİ BİLE KUCAĞINA ALMIŞ…”

Program sunucusu ve diğer yorumcular tarafından isim vermemesi ve başka yorumculara laf söylememesi hususunda ikaz edilen Çakar’ın “Az bile söyledim. Sizleri bile kucağa almış Şansal Büyüka Türk futbolunu kucağa alsa ne olur” dediği ve program boyunca benzer şekilde Şansal Büyüka’ya yönelik hakaret içeren sözler sarf ettiği anlatılmıştı.

52 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede Ahmet Çakar’ın Twitter hesabından “Şansal Büyüka beni diğer spor yazarlarıyla karıştırmasın, mahkemeye vermezse adam değildir. Delikanlı Şansal kabloların kesildiğinde neredeydin. M.D. ve Şansal ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız” şeklinde paylaşımlarda bulunduğu aktarılmıştı.

Savcılık “basın yayın yolu ile zincirleme hakaret” suçundan Çakar’ın 5 aydan 4 yıl 4 ya kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istemişti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23