• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmedinejad: İran'ın dış politikası değişmeli

Yeniakit Publisher
2017-04-19 16:24:00 -
Ahmedinejad: İran'ın dış politikası değişmeli

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran'ın Suriye başta olmak üzere bölgede izlediği dış politikasını değiştirmesi gerektiğini söyledi. Ahmedinejad, Suriye krizinin bölge ülkelerinin kaynaklarını tükettiğini söyledi.

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran, Türkiye ve Suudi Arabistan başta olmak üzere bölge ülkelerinin özellikle Suriye’deki politikasını değiştirmesi gerektiğini söyledi.
Al Jazeera’ye demeç veren Ahmedinejad, Suriye’de çözümün ancak İran ve Körfez ülkelerinin de taraf olduğu ciddi bir diyalogla gerçekleşebileceğini ifade etti:
“Herkesin politikasını değiştirmesi lazım. Suudi Arabistan, Türkiye, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve hatta İran, Umman ve Suriye’nin de mevcut dış politikasını değiştirmesi lazım. Beraber oturup, neden birbirimizle savaştığımızı konuşmamız lazım. Neden? Bu savaş dışarıdan bize dayatılan bir savaş. Hepimizi zayıflattı ve kendi kaynaklarımızı tüketti. Bu çok kötü. Ciddi bir diyalog için çağrı olması lazım. Barışı ve uyumu sağlamak için aramızdaki ortak noktalardan yola çıkmamız gerek.”
İran’ın dini lideri Ali Hamaney’nin aksi yöndeki tavsiyesine rağmen Mayıs ayında İran’da düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimleri için adalığını açıklayan Ahmedinejad, Hamaney’in kendisinden aday olmamasını istemediğini, sadece o yönde bir tavsiyede bulunduğunu belirtti.
Ahmedinejad, İran’ın iç ve dış konjonktürü nedeniyle adaylığını açıklamaya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23