• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahıskalı Kur’an bülbülleri

Yeniakit Publisher
2016-02-11 07:29:02 - 2016-02-11 07:29:02
Ahıskalı Kur’an bülbülleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin 55 çocuğuna Kur’an-ı Kerim ve din dersleri veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koordinasyonunda Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin çocuklarına Kur’an-ı Kerim ve din dersleri verilmeye başlandı. Ensar Camisi’nde din görevlileri tarafından cumartesi ve pazar günleri üçer saat verilen kurs ve eğitime 55 Ahıskalı çocuk katılıyor. Üzümlü Müftüsü Adem Karadeniz, Ahıskalı ailelerin talebi doğrultusunda çocuklar için Kur’an kursu ve din eğitimi başlattıklarını belirtti.

İLK DEFA CAMİ GÖRÜP EZAN SESİ DUYDULAR

Eğitimlerde öncelikle İslam dininin asıl kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrettiklerini ifade eden Karadeniz, şunları söyledi: “Ensar Camimizde görevlendirdiğimiz hocalarımız tarafından eğitim yapılmaktadır. Eğitimlerde birinci olarak Kur’an-ı Kerim’i öğretiyoruz, sonra da Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından yaz kurslarında çocuklarımıza okuttuğumuz ‘Dinimi Öğreniyorum’, ‘İbadetim, Ahlakım, Peygamberim’ kitaplarını okutuyoruz. Çocuklarımız Türkçe bilmedikleri için kitapların Rusça baskılarını başkanlığımızdan isteyip dağıttık. Şu anda çocuklarımız o kitaplardan okurken, hocalarımız da Türkçe olarak anlatarak eğitim yapılıyor. Çocukları camiye alıştırmak için çeşitli hediyeler de verdik. 55 çocuğumuz camiye eğitime geldi. Hepsi camide cıvıl cıvıldı. İlk defa cami görüp ezan sesi duyduklarını ve ilk defa Kur’an ile karşılaştıklarını söylüyorlar. Bu da bizi çok duygulandırdı. Çocuklar çok ilgili. Dersleri aşkla şevkle dinliyorlar.”

ÖĞRENCİLER: Derslerimiz eğlenceli geçiyor

Kurslara katılan Ahıskalı çocuklardan 12 yaşındaki Umut Kaya, derslerin eğlenceli geçtiğini ve Kur’an öğrenmeye başladıklarını belirterek, “Camiye geldik, hocalarımız sağ olsunlar bize Kur’an okumayı, namaz kılmayı öğretiyorlar. Derslerimiz eğlenceli geçiyor, dinimizi öğreniyoruz” şeklinde sevincini dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23