• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ağzı açık uyumak hastalıkların habercisi

Yeniakit Publisher
2017-10-19 19:42:00 -
Ağzı açık uyumak hastalıkların habercisi

Uzmanlar ağzı açık nefes almanın ve ağzı açık uyumanın bir çok hastalığı tetiklediğini ve oldukça zararlı bir alışkanlık olduğunu dile getiriyorlar.

Uzmanlar uzun ve sağlıklı yaşamak için burundan nefes alınması gerektiğini önemle vurguluyorlar. Ayrıca ağzı açık uyuyan ve sürekli ağızdan nefes alan insanların ömürlerini kısaltığına ve çeşitli hastalıkları da beraberinde getirdiğine dikkat çekiyorlar.

Sağlıklı bir uyku için burundan nefes almak şart!

Burundan nefes almanın önemine dikkat çeken uzmanlar, "Burundan nefes alamayan insanlar ağızdan da nefes alarak hayatlarına devam edebilir ancak burun solunum organı olmasının yanı sıra havayı ısıtıp nemlendirerek akciğerlere gerektiği kıvamda sunan bir organ olmasının yanında koku ve konuşma fonksiyonunda da önemli görevleri bulunuyor.

Burun deliklerinden alınabilen hava uyku kalitesini arttırıp horlamayı da azaltabiliyor.

Bu hastalıkları beraberinde getiriyor!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Uykuda ağzı açık uyuyanlar ve burnunu kullanmayan kişilerde orlama ve uyku apnesi denilen uykuda nefes durması daha fazla görülüyor.

Ağzı açık uyumak ilerleyen zamanlarda uyku apnesi, kronik baş ağrısı, sürekli yorgunluk, metabolizmanın bozulması hatta ilerleyen zamanlarda cinsel isteksizliği de beraberinde getiriyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23