• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Afrin'de köşeye sıkıştılar! Bir bir teslim oluyorlar...

Yeniakit Publisher
2018-02-24 09:39:00 -
Afrin'de köşeye sıkıştılar! Bir bir teslim oluyorlar...

Afrin operasyonunda terörden temizlenen köylerde, ÖSO tarafından evlerin her köşesinde patlayıcı tuzak araması yapılıyor.

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında terör örgütü PYD/PKK'dan kurtarılan Afrin köylerinde ev ev arama tarama faaliyetleri yapılıyor. TSK öncülüğündeki ÖSO üyeleri, harekâtın başladığı günden beri 100'ün üzerinde köyü teröristlerden temizledi. Yaşanan sıcak çatışmaların ardından köyleri özgürleştirmeyi başaran birlikler, teröristlerin kaçarken geride bıraktıkları mayın ve el yapımı patlayıcıları temizlemek için ev ev arama tarama faaliyetlerine başlıyor. ÖSO'cular, yatak ve yorganların içlerine bile bakarak arama yapıyor.

HALK ZARAR GÖRMESİN DİYE...

Belirlenen mayınlar işaretlenerek köylerine dönen sivillerin ya da ÖSO savaşçılarının zarar görmesi engelleniyor. Belirlenen mayınlar daha sonra TSK'nın bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getiriliyor.

ÖSO'nun arkasında destek gücü olarak Suriye Görev Gücü tarafından özel olarak eğitilen Özel Harekât Polisleri görev alıyor. Cephe gerisinde görev alan bu birlikler, Mehmetçik ve ÖSO tarafından temizlenen bölgelerin güvenliğini sağlıyor. Terörden temizlenen bölgelerde giriş ve çıkışları denetleyen polisler, bir yandan operasyona giden birliklerin güvenliğini sağlarken diğer yandan da boşaltılan köylerde yaşanabilecek olası hırsızlık olaylarını engellemek için çalışıyor.

BİR BİR TESLİM OLUYORLAR

Öte yandan Zeytin Dalı Harekâtı 35'inci günü geride bırakırken ÖSO savaşçıları 3 cephede birden ilerleyişini sürdürüyor. Mehmetçiğin ilerleyişi karşısında köşeye sıkışan teröristler ise bir bir teslim olmaya başladı. Son olarak Racu bölgesinde Büyük Korkan köyünde devam eden operasyonlarda bir kadın terörist ÖSO savaşçılarına teslim oldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23