• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Afrika’ya yardım eli

Yeniakit Publisher
2014-11-25 08:43:00 - 2014-11-24 21:27:08
Afrika’ya yardım eli

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, harçlıkları, yarışmalardan kazandıkları ödüller ve düzenlenen yardım kampanyasından elde ettikleri gelirle Somali’de bir su kuyusu açtı ve Etiyopya’da da 12 kişinin katarakt ameliyatının yapılmasını gerçekleştirdi

KIRIKKALE - Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, harçlıkları, yarışmalardan kazandıkları ödüller ve düzenlenen yardım kampanyasından elde ettikleri gelirle Somali’de su kuyusu açılmasını ve Etiyopya’da 12 kişinin katarakt ameliyatının yapılmasını sağladı.

Okul müdürü İdris Akgül, yaptığı açıklamada, öğretmenler Ali Özkalp ve Fatma Peker’in öncülüğünde yürütülen yardım kampanyası çerçevesinde 11 bin 745 lira toplandığını söyledi.

Öğrencilerin harçlıkları ve yarışmalardan kazandıkları ödüllerle destek verdiği kampanyaya, öğretmen ve velilerin de katkı sağladığını belirten Akgül, toplanan parayla, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı aracılığı Somali’nin başkenti Mogadişu’daki bir köyde 70 metre derinliğinde su kuyusu açıldığını ve Etiyopya’da 12 kişinin katarakt ameliyatının yapıldığını dile getirdi.

Değerler eğitimi çerçevesinde öğrencilerine yardımlaşma ve dayanışma bilinci kazandırmak, ihtiyaç sahibi olanların ellerinden tutmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Akgül, “Zorda kalanlara sadece Allah rızası için yardım etmek, Müslümanlar için büyük önem taşıyor. Zorda kalana yardım etmek, onların dertlerine derman olmak, yaralarını sarmak, inanan insan için çok önemlidir” dedi.

Akgül, yardım kampanyasının amacına ulaşmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bir toplumun uzun süreli ihtiyacını karşılamada emeği geçenlere, bu iyilik yarışında olanlara teşekkür ediyorum. Okul olarak, tüm insanlığa faydalı olan bu tür etkinliklere bundan sonraki zamanlarda da devam edeceğiz” diye konuştu.
Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Beyza Demir ise zor durumda olan insanlara yardım eli uzatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Somali’deki Müslümanların evlerinin yanında su kuyusu olmadığı için suyu çok uzun mesafelerden getirdiklerini anlatan Demir, “Bu mesafeyi azaltmak izin geçen yıl kasım ayında böyle bir proje başlattık. Beklediğimizden daha fazla para toplandığı için su kuyusunun yanında katarakt ameliyatı yaptırdık. Oradaki kardeşlerimize yardım ederek, Müslümanların yalnız olmadığını gösterdik” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23