• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Adnan Berk Okan özgürlükçü mü, din karşıtı mı?

Yeniakit Publisher
2014-09-21 15:07:00 - 2014-09-21 15:44:24
Adnan Berk Okan özgürlükçü mü, din karşıtı mı?

Kendi adı ile yazı yazmaktan korkan Adnan Berk Okan namlı bir yazar din dersine karşı çıkarken, 7 laikçi hakimin verdiği kararla, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu ders olmaktan çıkarılmasına çok sevindi.

YENİAKİT.COM.TR - Gazetemiz yazarı Ali Karahasanoğlu'nun "AİHM, gençlik dinini öğrenmesin Gaga’lara gagalansın mı istiyor?" başlıklı yazısını eleştirerek yalnızca "Adnan" olan ismi hakkında değil, dini hakkında da okuyucuya karşı ikiyüzlü olduğunu ispatlayan Okan, AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a, sürekli "Akit çizgisine doğru yol alıyorsun" diyerek baskı kurmak isteyen Levent Gültekin'i taklite soyundu.

Adnan Berk Okan'ın, Levent Gültekin ile paralellik arz eden yazısının Din Kültürü dersine karşı çıktığı bölümleri şöyle:

"Karahasanoğlu yazınının bir yerinde soruyor:
“Bir lise öğrencisinin bu konularda bilgi sahibi olmasının, kime ne zararı var?”
Yahuuuu…
Bireysel hak ve özgürlükler başkalarına zarar vermemek ama bireyin kendi yararı konusunda kendi kararını kendisinin vermesi esasına dayanır…
İçlerinden bir teki bile çıksa ve “Din dersinin bana zararı yok ama faydası da yok; ben almıyorum” diyorsa ve “Devlet” de buna saygı duyuyorsa işte orası demokratik laik hukuk devletidir…"

'BEN DE MATEMATİK ÖĞRENMEK İSTEMİYORUM' DERLERSE NE DİYECEKSİN?

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız gazetemiz yazarı Ali Karahasanoğlu ise Berk Okan'a çeşitli sorular yönelterek tokat niteliğinde bir cevap verdi.

Karahasanoğlu, "Birey kendi yararı konusunda kendi karar vermesi gerekiyorsa, 'Matematik dersinin bana zararı yok ama, faydası da yok. Ben almıyorum. Ben matematik öğrenmeden liseden mezun olacağım.' diyenlere de, bu hakkı tanıyın. 'Roma Hukuku dersinin bana zararı yok ama, faydası da yok. Ben almıyorum.. Ben Roma hukuku okumadan, Hukuk Fakültesi'nden mezun olmak istiyorum' diyene de o hakkı tanıyın. Var mısın Adnan... Var mısın, yok musun? Varsan, sözüm yok. Ama yoksan, senin yaptığın özgürlük taraftarlığı değil, din karşıtlığıdır." ifadelerini kullandı..

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23